Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


KISKALÁSZ – SZÜLINAPI KONCERT

KISKALÁSZ – SZÜLINAPI KONCERT

KISKALÁSZ – SZÜLINAPI KONCERT
10 éves a Kiskalász zenekar. Ez alkalomból szülinapi gyerekzsúr koncertre várják a családokat.

 több

Program:

10.00 KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ
Zöldségfaragás, a gyermekek részére meglepetés ajándék!

11.00 KISKALÁSZ KONCERT

A Kiskalász zenekart Varga Bori és Sántha Gábor alapította 2009-ben.  A tíz éve töretlen pályafutásuk is bizonyítja, hogy van helye hazánkban az igényesen elkészített akusztikus hangszerelésű zenéknek, gyerekprodukcióknak. A zenekar további két tagja, Boros Attila és Mogyoró Kornél. Mind a négyen elismert zenészek, akik hivatásszerűen zenélnek/zenéltek olyan művészekkel, mint Rúzsa Magdolna, Palya Bea, Dés László, Makám, Ghymes, stb.

Az együttesnek a 10 év alatt 5 lemeze jelent meg, melyből három Bartos Erika megzenésített verseit tartalmazza, az utolsó kettő pedig már saját dalszövegekre íródott: Zsákbamacska (2009), Százlábú (2010), Hepehupa (2012), Salátamánia (2014), Gyere az Állatkertbe! (2017)

Az első két albumot Fonogram-díjra jelölték “Az év legjobb gyermeklemeze” kategóriában, és mindkettő több ezer példányszámban kelt el. 2010-ben a “Nem akarok” című daluk rákerült a “Nagy gyerek lemez” című best of válogatás albumra, hazánk legjelesebb előadói közé. A zenekaron belül “Hisztis-blues”-ként nevezett dalocska – melynek grafikáját Bartos Erika készítette –, több milliós nézettséggel hódít a mai napig a Youtube-on.

Hasonló sikertörténet a “Hepehupa” című videóklipjük is, annyi különbséggel, hogy itt már Bori varrta meg Erika figuráit, saját kezűleg, filcből a kedves kis báb-animációhoz.

2014-ben hazánk legnagyobb zöldség és salátaforgalmazó cége, az Eisberg felkérte a zenekart, hogy készítsen egy zöldségnépszerűsítő lemezt gyermekek számára. Így született meg a “Salátamánia” album, ami több, mint 6000 családhoz jutott el és mind a mai napig a Kiskalász koncertek egyik nagy közönségkedvence a címadó, Salátamánia dal.

Legújabb lemezük, a Gyere az Állatkertbe, az állatkert csodás világába kalauzolja el a gyerekeket.

A zenekar tagjai maguk is rutinos szülők, akik tapasztalatból tudják, hogy mennyire fontos a gyerekekkel eltöltött közös idő, ezért megpróbálják felejthetetlen élménnyé varázsolni koncertjeiket  a családok számára.

A 10 éves szülinapi bulin elhangzanak majd a legnagyobb Kiskalász slágerek és meglepetésekben sem lesz hiány.

A Kiskalász tagjai:

Varga Bori – ének, fúvós hangszerek
Sántha Gábor – ének, akusztikus gitár
Boros Attila – basszusgitár
Mogyoró Kornél – ütőhangszerek
Márkus Gergő – hangmérnök

Ajánló


Simon Beaufoy: Alul semmi A Fox Searchlight Pictures mozifilmje alapján A Thália Színház…

A buja és forró Messinában a Leonátó ház hölgyei már nagyon várják a…

2019 nyarán Magyarországon is folytatódik a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the…