Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kerekes Band / Trans-Nomád Express

Kerekes Band / Trans-Nomád Express

A 25 éves fennállását 2020-ban ünneplő Kerekes Band az év nyitányaként ad koncertet a Müpában. Az ethno funk zenekar ezen az estén 2019-es keleti útjainak zenei élményeit, hatásait dolgozza át Trans-Nomád Expressen zakatoló élő produkcióvá.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 12. vasárnap, 20:00


Kerekes Band:
furulya, elektromos duda, ének    Fehér Zsombor
koboz    Námor Csaba
brácsa    Csarnó Ákos
basszusgitár, ének    Sohajda Péter
dob, gardon    Fehér Viktor

A 25 éves fennállását 2020-ban ünneplő Kerekes Band az év nyitányaként ad koncertet a Müpában. Az ethno funk zenekar ezen az estén 2019-es keleti útjainak zenei élményeit, hatásait dolgozza át Trans-Nomád Expressen zakatoló élő produkcióvá. A kétszeres Fonogram-díjas, világszerte elismert formáció az ország egyik legmeghatározóbb világzenei együttese, amely népzenei gyökerű dalait a funk és a rock energiáival ötvözi, és az így létrejött megszólalást találóan csángó boogie-nak nevezi.

Az 1995-ben Egerből, akkor még Kerekes Együttes néven indult zenekar tíz éven át javarészt gyimesi és moldvai népzenére épülő táncházakat tartott és autentikus gyűjtéseiken alapuló lemezeket jelentetett meg, 2006-tól azonban ezt a főleg furulyás-kobozos zenei világot saját dalai szolgálatába állította és funkkal oltotta be, amitől a Kerekes Band egyedi tánczenéje azonnal világhódító útjára indult. Az így megjelent Pimasz című lemezüket a legrangosabb világzenei magazin, a Songlines a legjobb új kiadványok közé sorolta és a folytatásban is sorakoztak az egyre nagyobb elismerések, arany- és platinalemezek, díjak. Írtak filmzenét (Argo 2), koncerteztek Európa számos rangos fesztiválján, tavalyi, Rewind című legújabb albumukon pedig Jimi Hendrixtől a Prodigyn át a Daft Punkig mások slágereit „kerekesbandesítették”. A furulya sodró, pszichedelikus változatosságát előtérbe helyező eklektikus megszólalásuk most az ázsiai hatásokkal tovább színesedett, tehát garantáltan izgalmas lesz velük együtt felszállni az országokat átszelő Trans-Nomád Expressre.

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!