Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


KÉPESLAP ITÁLIÁBÓL - Rossini / Paganini / Respighi - Kelemen Barnabás, Antonello Allemandi SZ/4.

KÉPESLAP ITÁLIÁBÓL - Rossini / Paganini / Respighi - Kelemen Barnabás, Antonello Allemandi SZ/4.

Három olasz zeneszerző művei hangzanak el a koncerten. Respighi Rómáról szóló szimfonikus költeményei méltán népszerű, hatásos koncertdarabok, ezen a hangversenyen egy kevésbé ismert művét is felfedezhetjük. Paganini, „az ördög hegedűse” kompozíciói nehéz, de hálás feladatot jelentenek előadóik számára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 19:30

MŰSOR

Rossini: Tell Vilmos – nyitány
Paganini: D-dúr hegedűverseny op. 6, No. 1
Respighi: Róma kútjai
Respighi: Belkis, Sába királynője – szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Kelemen Barnabás – hegedű

VEZÉNYEL

Antonello Allemandi
 
Antonello Allemandi Milánóban született, ott végezte tanulmányait, olyan sikerrel, hogy 21 éves korában már nyilvánosan hangversenyt vezényelt. Azóta a világ leghíresebb operaházaiban áll színpadra. 2022 őszén a budapesti Operaházban vezényelte Donizetti: Lammermoori Lucia című operáját, amelyben a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott. Az együttműködés olyan sikeres volt, hogy Allemandi örömmel vállalta a zenekar budapesti koncertjének vezénylését. Három olasz zeneszerző művei hangzanak el a koncerten. Respighi Rómáról szóló szimfonikus költeményei méltán népszerű, hatásos koncertdarabok, ezen a hangversenyen egy kevésbé ismert művét is felfedezhetjük. Paganini, „az ördög hegedűse” kompozíciói nehéz, de hálás feladatot jelentenek előadóik számára.

Vendégművészünk, Kelemen Barnabás korunk egyik legsikeresebb, Kossuth-díjas magyar hegedűművésze. Művészetét a legmagasabb szakmai és állami kitüntetésekkel ismerték el: Liszt Ferenc-, Kossuth, Prima- és Gramofon-díjakkal tüntették ki, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjének birtokosa.

A hangverseny az Olasz Kultúrintézet együttműködésével valósul meg.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Balázs János zongoraestje – „Polonéz és rapszódiák”

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!