Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Németh Zsuzsa
2

KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Németh Zsuzsa

A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 3. vasárnap, 21:00

KARZATKONCERT
orgonahang új dimenzióban
Németh Zsuzsa

Műsor:
J. S. Bach: d-moll („dór”) toccata, BWV 538/1
Böhm: Vater unser im Himmelreich, IGB 22
Tournemire-Duruflé: Victimae paschali laudes
Franck: h-moll korál
Oortmerssen: Nun ruhen alle Wälder
Duruflé: Prelúdium és fúga Alain nevére, op. 7

A Müpa kezdettől feladatának tekinti, hogy új koncerttípusok bevezetésével megújítsa a hagyományos klasszikus zenei hangversenyek világát. Ilyen jótékonyan formabontó program a Karzatkoncert is, amely Fassang László kezdeményezése nyomán született. A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

A Karzatkoncertek meghatározó tulajdonsága, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem negyvenkét tonnás hangvetője, a canopy, amelyet a közönség eddig mindig a mennyezet alatt, a magasban látott, leereszkedik, s ettől a jelenlévők mintha egy másik teremben találnák magukat: megváltozik a látvány, megváltozik az akusztika. Minden a bensőséges hangulat megteremtését segíti: az is, hogy a hallgatók közel kerülhetnek az orgonához, hiszen az emeleti karzatokon foglalhatnak helyet - végtére is karzatkoncertre jöttek! -, no meg persze az is, hogy a hangversenyek rövidebbek a szokottnál, és ahogy Fassang László fogalmaz, olyan művek szólalnak meg, amelyeket a szólista egy lakatlan szigetre utazó jóbarát hátizsákjába tenne. Csupa örömzene! Németh Zsuzsa esetében ez Bach, Böhm, Tournemire, Franck, Oortmerssen és Duruflé darabjait jelenti. A fiatal orgonaművésznő 2016-ban szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona és egyházzene szakán, tavaly pedig megkapta doktori fokozatát is. 2022 óta az Evangélikus Énekeskönyv-megújítás munkatársa, valamint a Budaörsi Evangélikus Gyülekezet orgonistája. Fontos szerepet tölt be életében a tanítás: részben a Fóti Evangélikus Kántorképző Intézetben, részben Budapesten oktatja növendékeit.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre, majd egy különleges lámpásra, annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti.

Ne hagyja ki a gyönyörű zene felejthetetlen estjét, amelyen a világ egyik legkiválóbb zongoristája és zeneszerzője, Ludovico Einaudio dallamai csendülnek fel egy briliáns cseh zongorista előadásában.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól, és kiélvezzék…

A spanyol Andrea Motis lenyűgöző tehetség, aki otthon van a jazz, a klasszikus zene, a funk és az elektronika világában,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!