Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Karácsonyi orgonakoncert / Előhang 18:30

Karácsonyi orgonakoncert / Előhang 18:30

A Müpa karácsony előtt hagyományosan orgonakoncertet rendez, amelyen énekkar is fellép: ilyenkor az orgona a maga fennkölt hangzásával, valamint az alkalomhoz illő kórusművek közösen segítik a közönséget belehelyezkedni az ünnepvárás hangulatába. Ezúttal három kórus is csatlakozik a hangszerek királynőjéhez.





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 12. szerda, 19:30

Monica Melcova Szlovákiában született, és már ötéves korában megismerkedett a zongorával és az orgonával. Kassai alapfokú tanulmányai után felsőfokon előbb Bécsben képezte magát Martin Haselböck és Michael Radulescu növendékeként, majd a párizsi Conservatoire hallgatója lett, itt Olivier Latry és Michel Bouvard óráit látogatta. Számos nemzetközi versenyen (Bruges, Zilina, Lisszabon) szerepelt sikerrel. 2002-ben egy éven át tanított Japánban, azóta időről időre visszatér az országba, hogy mesterkurzusokat tartson. Rendszeresen fellép Európa nagy koncerttermeiben és katedrálisaiban. 2008 óta a San Sebastian-i Musikene zenei egyetem improvizáció-tanára.
A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola harmincéves története 1988-ban kezdődött, alapítója ifjabb Sapszon Ferenc karnagy és pedagógus. Az intézmény, mint honlapján hirdeti, „Kodály nemzetnevelő elveit szeretné megvalósítani, ezért nevelésének egészében fontos szerepet tölt be a zenei nevelés. A tizenkét évfolyamos, fővárosi és Pest megyei beiskolázású intézményben egy nevelési egységben él általános iskola, gimnázium, zeneiskola és zeneművészeti szakképzés.” […] „Szinte evidens volt, hogy - ha a kodályi elveket, szándékokat végiggondoljuk - kórusiskolát kell létrehozni! Kórusiskolát, a nyugat-európai katedrálisi kórusiskolák mintájára, a magyar kodályi hagyományok folytatójaként.” A karácsonyi koncerten az iskolát három énekkar képviseli, az intézmény kóruspedagógusai, Brebovszky Klára, Sapszon Borbála és Tóth Márton vezényletével.

Műsor:

Marchand: Grand dialogue
Vivaldi-Bach: D-dúr concerto, BWV 972
J. S. Bach: E-dúr toccata, BWV 566

Vezényel: Brebovszky Klára, Sapszon Borbála, Tóth Márton

orgona: Monica Melcova

Ajánlatunk


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!