Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig- Budapesti Filharmóniai Tásaság - Advent a Várkert Bazárban

Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig- Budapesti Filharmóniai Tásaság - Advent a Várkert Bazárban

A karácsonyi készülődés kezdete egyre korábbra tolódik: már októberben felkerülnek a fenyőfás, rénszarvasos díszek a kirakatokba, már ősszel szól a Jingle Bells a plázákban, és mindig a Jingle Bells, pedig annyi jó karácsonyi zene van! Belegondolni is elképesztő, hogy azok a zeneszerzők, akikre ma emberfeletti alkotókként tekintünk, anno rendelésre komponáltak – például karácsonyi műveket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 28. vasárnap, 19:00

A Diótörőben táncoló édességeket a 19. századi közönség vágyakozva nézte, mert akkoriban csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy minőségi kávét, teát, édességet vegyenek.

Ugyan Csajkovszkij dallamait sosem lehet megunni, de kíváncsiak rá, mi történik akkor, ha Duke Ellington hozzányúl ezekhez a csillagszóró illatú melódiákhoz? Mi a boldog lelkek titka? Mitől szerelmes a brácsa? Hogyan zajlott és legfőképp hogyan szólt egy karácsony évszázadokkal ezelőtt? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának zenészeivel és Mona Dániel zenetörténész könnyed történetmesélésével most egy ünnepi koncert erejéig betekinthetnek a régmúlt karácsonyaiba.

 

Tartini: D-dúr trombitaverseny - 3. Allegro grazioso
Gluck: Orfeusz és Euridiké - Boldog lelkek tánca
Vivaldi: Négy évszak - Tél
Corelli: Karácsonyi concerto grosso

szünet

Csajkovszkij-Duke Ellington: Diótörő – jazz szvit

Szólisták:

Závodszky Magdolna - hegedű
Rácz János – fuvola

Király Tibor - trombita  

Közreműködők:

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara
Karmester: Dubóczky Gergely
Műsorvezető: Mona Dániel zenetörténész

Szólisták:

Danyilova Galina – hegedű
Botos Veronika – viola d'amore
Rácz János – fuvola
Lakatos Péter – kürt

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc talán legjobb színdarabja számtalan értelmezésben került már bemutatásra.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!