Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kady Diarra

Kady Diarra

Az elefántcsontparti születésű, de Burkina Fasó-i származású énekes-táncos-dalszerző, Kady Diarra 2021-ben megjelent harmadik - Burkina Hakili című - nagylemezével turnézik, és először lép fel Budapesten.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 20:00

A nyugat-afrikai Burkina Faso kulturális és zenei olvasztótégelyként működik, Diarra legutóbbi albuma pedig ebbe a világba enged betekintést úgy, hogy a tradíciókba kapaszkodó zenei anyag - Kady Diarra griot családjában ugyanis régre nyúlik vissza a történetmesélő, énekes, közösséget szórakoztató hagyomány - transzba ejtő modern groove-okkal találkozik.

Bár Kady Diarra Elefántcsontparton született, gyökerei és családja kulturális hagyományai Burkina Fasóhoz kötik. Mivel történetmesélő-énekes-zenész famíliába született, így kislánykora óta járta édesanyjával az ünnepi eseményeket, az előadás, a művészi önkifejezés szeretetét szinte az anyatejjel szívta magába. Eleinte táncosnak készült, számos csoporttal járta a világot, a kilencvenes évek végére azonban megérett benne a vágy, hogy dalszerzőként, szólóelőadóként is megmutassa magát. Első, rövidebb kiadványa 2000-ben jelent meg, a legújabb pedig 2021-ben, amely mélyen gyökerezik Burkina Faso kulturális sokszínűségében, de határozottan magán viseli Diarra dalszerzői kézjegyét is. „A modern társadalom megfigyelőjeként mindig a kapcsolódást keresem az egymás tiszteletén alapuló ősi tradícióinkkal.” - vallja az énekesnő. Felpattanásra késztető ritmusok, határozott, áradó dallamok jellemzik zenéjét, melyben a tradicionális hangszerek természetesen fonódnak össze a gitárok hangjával, és az életet ünneplik - a főbb témák között a szerencse, a megbocsátás, a türelem, és természetesen az élet árnyoldalai is megtalálhatók.

ének: Kady Diarra

Közreműködők:

ütőhangszerek, tradicionális fuvola, vokál: Samba Diarra
balafon, n'goni, ütőhangszerek: Kassoum Dembele
basszusgitár: Koita Moussa
gitár: Thierry Servien

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!