Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


k2 Színház: Rinocéroszok

k2 Színház: Rinocéroszok

k2 Színház: Rinocéroszok - avagy a diákcsíny-enciklopédia-
időtartam: 50 perc
korosztály: 13+
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 15. szerda, 19:00


k2 Színház: Rinocéroszok   - avagy a diákcsíny-enciklopédia-

"Sao Paoló-i brazil diákok egy csoportja egy orrszarvút szemelt ki csínytevésük főszereplőjének. Történt ugyanis, hogy 1959-ben a brazil metropoliszban éppen választásokhoz készülődtek az állampolgárok, ám a szavazást a diákok meghekkelték: egy 5 éves, Cacareco névre hallgató patást indítottak.

A tanulók Cacareco nevét nyomtattak a választási ívekre, s bár az állat elsöprő győzelmet aratott, a hatóságok érvénytelenítették a jelöltségét."

Mióta világ a világ, diákcsínyek tömkelege nyűgözi le és borzasztja el az iskolák közösségeit, és a közvéleményt. De mi is a diákcsíny, és mi szükség van rá? A diáknak jogában áll hangot adni véleményének, ugyanakkor kötelessége betartani az iskola szabályait. Akkor a csínytevés a véleménynyilvánítás szabad formája, vagy bűncselekmény? Hol a határ a szellemes kritika és az ízléstelenség között?

Ezeket a kérdéseket fogalmazza újra a k2 Színház legújabb tantermi elődásában, melyben valóban megtörtént diákcsínyek kerülnek feldolgozásra a diákok segítségével.

Játsszák: Borsányi Dániel, Borsi-Balogh Máté m.v., Domokos Zsolt
Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn
Rendező: Fábián Péter

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!