Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Jü
2

A 2012 tavaszán alakult formáció a mai magyar jazzélet egyik legizgalmasabb színfoltja. Nevük kínai nyelven annyit tesz, ’áramlás’, de ugyanezzel a szóval illetik azt az embert is, aki megtalálta a helyes utat az életben. Zenéjük dinamikus powerjazz, tele pszichedelikus dallamokkal, improvizációval és poliritmiával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 18. szerda, 20:00



Közreműködik:
Mészáros Ádám - gitár
Hock Ernő - basszusgitár
Halmos András - dob

"A Jü az elragadtatás zenéjét játssza: sokszor szigorúnak tetsző, néha kifejezetten repetitív örvénylésből kibontakozó, kinyíló témáik, a pszichedelikus és noise rockból, némi folkból és telivér, power dzsesszből egyszerre táplálkozó kompozícióik hihetetlen energiákat hordoznak… A hangszerek lehetőségeinek kitágítása által a folyamatos jelenből egyenesen a jövőbe röpítik a transzba ejtett közönséget: olyan produkciót nyújtanak, amely ideális esetben a befogadónak a zenéről vallott gondolkodását is megváltoztatja". (Barotányi Zoltán, Magyar Narancs)

"…itt már nincs mit kérdezni: azt hiszem, a Jü felfogásban, hozzáállásban, a játék elementáris élvezetével még inkább eltávolodott a hazai szcénától és nem véletlenül jelentek meg az egyik legmenőbb angol kiadónál…A Jü itthon egy szabadon keringő vegyérték, amit a triótól hallunk, annak nincs előzménye a magyar jazzben. A produkció a legjobb nemzetközi jazz fesztiválok színpadaira való és még ott is fognak sokaknak meglepetéssel szolgálni…" (Végső Zoltán, Élet és Irodalom)

A 2012 tavaszán alakult formáció a mai magyar jazzélet egyik legizgalmasabb színfoltja. Nevük kínai nyelven annyit tesz, ’áramlás’, de ugyanezzel a szóval illetik azt az embert is, aki megtalálta a helyes utat az életben. Zenéjük dinamikus powerjazz, tele pszichedelikus dallamokkal, improvizációval és poliritmiával. A zenekarban Halmos András (Gadó Gábor Quintet, Tariqa, the Mabon Dawud Republic, Decolonize Your Mind Society) dobol, Hock Ernő (The Qualitions, Pozsár Máté Sextet, Zuboly, Mezei Szilárd, Dzsindzsa, stb) basszusgitározik, Mészáros Ádám pedig (Quiyan, the Mabon Dawud Republic) gitározik.

Kísérleti jazzt, pszichedelikus rockot és szabad improvizációt ötvöző zenéjükkel egyaránt visszatérő vendégei a jazzfesztiváloknak és a rockzenei helyszíneknek. Első albumuk, a Jü Meets Møster 2014-ben a prominens londoni kiadó, a RareNoise égisze alatt jelent meg a norvég jazzszaxofonos, Kjetil Møster közreműködésével. Ezt még egy megjelenés követte a RareNoise kiadónál: a Summa 2017 márciusában látott napvilágot, amin a trió folytatja hídépítő tevékenységét a  jazz, a rock és az eksztatikus műfajok között.

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!