Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Joshua Abrams Natural Information Society (US), Ben Vince (UK)
3

Joshua Abrams Natural Information Society (US), Ben Vince (UK)

Idő felett álló pszichedélia Chicagóból, az eksztatikus minimalizmus és a hipnotikus gnawa zene jegyében – Joshua Abrams és zenekara, a Natural Information Society koncertje várhatóan tökéletes alkalom lesz az elmélyülésre, előttük pedig Ben Vince, a fiatal generáció brit szaxofonosa mutatja meg, hogy hangszerének határai meddig tolhatók ki.  több

Joshua Abrams a chicagói jazz szcéna aktív bőgőseként vált ismertté, a legendás Tortoise, Hamid Drake, vagy a Trafóban is fellépett Matana Roberts zenekaraiban is állandó tag volt. Több mint száz lemezen szerepelt közreműködőként, tekintélyes karrierútja során többek között olyan nevekkel játszott már, mint Loren Mazzacane Connors, Jim O'Rourke, Ken Vandermark, Kevin Drumm, Godspeed You! Black Emperor, Robert Lowe, Jamie Branch vagy Jeff Parker.

A tradicionális zenét az amerikai minimalizmussal, jazzel és marokkói gnawa zenével ötvöző zenekarát, a Natural Information Society-t 2010-ben hívta életre. A folytonosan változó tagokkal turnézó kollektíva eddig két felvételt rögzített, 2015-ben a Magnetoception duplalemezt, 2017-ben pedig a Simultonality-t, előbbi a The Wire és a Pitchfork, utóbbi a The Wire és a Rollin Stone Magazine év végi listáira is felkerült, mindkét esetben előkelő helyekre.

Az est felvezető koncertjét Ben Vince adja, aki ifjú kora ellenére idén már a negyedik lemezét jelentette meg Assimilation címmel, ami rendkívül pozitív visszhangot kapott a zenei sajtóban világszerte. Zenéjében a szabad improvizáció és a szaxofon határainak feszegetése szépen keveredik az ambienttel és a klubzenei hatásokkal, és ezt az eklektikát mi sem példázza jobban, mint hogy legutóbbi lemezén minden számban más zenésszel játszott, például a londoni Raime dobosával vagy a Trafót is megjárt Micachuval.

Joshua Abrams – guimbri, bőgő
Lisa Alvarado – harmonium, gong
Jason Stein – basszusklarinét
Mikel Avery – dob

Ajánló


Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy…

Az Időfutár sorozat – melyet sokan a magyar Harry Potterként emlegetnek – hatalmas…