Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Jónás Vera Experiment - Soharóza: Back-Pack

Jónás Vera Experiment - Soharóza: Back-Pack

Jónás Vera és az általa vezetett Jónás Vera Experiment nemcsak a 2010-es évek egyik legjobb magyar dalszerző-énekese és zenekara, de a formáció nevéhez híven állandóan kísérletezik. Ezúttal a Soharóza énekegyüttessel alkotnak egyedülálló, közös műsort.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 17. kedd, 20:00

Jónás Vera Experiment - Soharóza: Back-Pack

Jónás Vera Experiment:
ének, gitár, élő elektronika - Jónás Vera
gitár - Bécsy Bence
basszusgitár - Szerető Dániel
dob - Mihalik Ábel

Soharóza (zenei vezető: Halas Dóra)

Jónás Vera és az általa vezetett Jónás Vera Experiment nemcsak a 2010-es évek egyik legjobb magyar dalszerző-énekese és zenekara, de a formáció nevéhez híven állandóan kísérletezik. Ezúttal a Soharóza énekegyüttessel alkotnak egyedülálló, közös műsort. A Back-Pack című est az „identitás” és az „örökség” kérdései köré épül, ezek mindkét együttest erősen foglalkoztató témák. Hovatartozást kutató, kórusimprovizációkat és határkereső hangzásokat keresztező, mély koncertélmény várható.

Jónás Verát a folyamatos zenei útkeresés jellemzi, miközben saját hangja minden alkotásán erősen átüt. A tizenegy éves Soharóza kórus pedig olyan kísérleti énekegyüttes, amely Halas Dóra vezetésével játszik hangokkal, különböző zenékkel és zajokkal, az emberi testtel és a térrel. A két formáció korábban már többször is keresztezte egymás útját, most viszont hónapokon át dolgoztak együtt egy nagy lélegzetű produkción, amelyben az „identitás” és az „örökség” kulcsszavak köré szervezve keresik a családi, európai, emberi hovatartozásunkról való beszédhez a zenei megfogalmazást. Az alkotók személyes tapasztalataiból rajzolódnak ki közös minták, amelyek kórusimprovizáció, közös zeneszerzés és -szerkesztés során a Jónás Vera Experiment közvetlen és korlátok nélküli dalaival egyedi műsorrá állnak össze. Az ősbemutató performatív koncert lesz, elmélyült zenei gondolkodás arról, hogy az örökölt minta és identitás meghatároz, de egyben formálható is. Arról, hogy hány réteget fejthet le az ember magáról, mire megérti a világot.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!