Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Johannes Bellinkx (BE-NL): Reverse - Placcc Fesztivál / Budapesti Tavaszi Fesztivál

Johannes Bellinkx (BE-NL): Reverse - Placcc Fesztivál / Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Reverse című előadás hátrafelé sétálva, köztereken és magántereken keresztül vezeti végig a nézőket a városon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 15. vasárnap, 19:30

JOHANNES BELLINX (BE-NL): REVERSE
A PLACCC Fesztivál programja

Mindig előrefelé nézel? Mindig a következő célodat tartod szem előtt? Mi lenne, ha egy pillanatra megfordulnál? Szó szerint.
A holland-belga művész Johannes Bellinkx az idő- és valóságérzékelésünket manipulálja, amikor azt kéri, hogy fordítsunk hátat mindennek, ami ismerős, és hátrafelé járjuk végig a várost. Ahogy kilépünk a komfortzónánkból, belépünk egy olyan városba, amit már fel sem ismerünk.

A projekt nagy mértékben inspirálódott egyes ázsiai és afrikai kultúrák időfelfogásából – amelyek az időt nem lineárisan képzelik el, hanem a szimultaneitásban hisznek, ahol nem létezik múlt és jövő, hanem az egyes pillanatok egymásra rakódnak.

A hátrafelé sétálás egy koncentrált fizikai élmény, ahol a figyelmünk elveszíti határozott fókuszát, és kiterjesztve látjuk a világot. Az a rendkívül egyszerű gesztus, hogy nem előrefelé, hanem hátrafelé indulunk el, teljesen új perspektívából tárja fel előttünk a környezetünket.

A séta során a nézők egy jól láthatóan jelölt útvonal haladnak végig. Biztonságban leszel, nem kell folyton a hátad mögé pislognod. A város hangjaiból komponált hipnotikus hanginstalláció kísér végig az utadon, felerősíti vagy éppen kizökkenti a valóságot, miközben átadod magadat az ismeretlennek és váratlannak.

Alkotók:
Koncepció és rendezés: Johannes Bellinkx
Zeneszerző: Sjoerd Leijten
Alkalmazásfejlesztés: Teackele Soepboer
Installáció: Thijs Wieman

Előadás formája: egyszemélyes városi séta
Hossz: kb. 70 perc / résztvevő

Támogatók:
Flamand Kormány Képviselete, In Situ, Creative Europe

Külön köszönet:
ELTE Eötvös József Collegium, Allee

Ajánlatunk


Igazi, nagy meglepetés koncerttel készül Dés László 2022 nyarán a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Hazánk egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvényének központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amely keretében a több százezer szál élővirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 10 méter hosszú virágkompozíciók nívós hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin.

Ajánló


A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által…

Az év leginnovatívabb fitness rendezvénye! A jövő a sportban is megérkezett!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!