Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Jazzékiel / Deep Glaze
3

Jazzékiel / Deep Glaze

A keveset koncertező, dark-jazz-alternatív zenekar először lép fel a Trafó különleges atmoszférájú nagytermében, a következő időszakot pedig új nagylemezük írásának szentelik majd. Ezen az estén azonban még elcsípheti őket a közönség az egyszerre mediterrán, izgalmas, szikár és kísérletező Deep Glaze társaságában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 27. kedd, 20:00

Jazzékiel / Deep Glaze

Az ötvenes évek elején, második hullámban Magyarországra települt görögök leszármazottjai, Goletsas Yorgos énekes és Topuzidis Dimitris gitáros alapította a Deep Glaze zenekart 2014-ben, amely hamar a hazai neopszichedelikus indie-rock-szintér egyik népszerű formációja lett. A kvintett az elmúlt időszakban jelentős változásokon esett át, a két alapító körül teljesen kicserélődött a tagság, ám ez komoly lendületet is hozott, 2021 végén pedig egy új, a korábbiaknál színesebb hangulatú lemezt eredményezett.

A 2017-es, Pressure című első Deep Glaze-album (amelyet Grammy-jelölt hangmérnök, Robin Schmidt maszterelt), a hazai nagy neopszichedelikus hullám idején ért partot és aratott szép sikert a szcénában, sőt nemzetközi kitekintésben is, hiszen az ötös számos showcase-fesztiválon, kisebb európai turnén mutatta meg egyre sokrétűbb dalait. Amik azért egy idő után elapadtak, a frontember Yorgos a FOMO – Megosztod és uralkodsz című játékfilm főszerepében tűnt fel, majd egy minimal-house-os, szintis szólóanyaggal jelentkezett. A Deep Glaze azonban képes volt megújulni, és egy jelentősen átalakult felállással 2021-ben visszatért. Az év végén kijött Arcadia című hatszámos anyag friss kezdetként hat, miközben épít a zenekar korábbi erényeire, újakat is felmutat. A szintis megszólalású pszichedélia felé elkanyarodó kiadvány egységesebb az első lemeznél, még úgy is, hogy a posztpunkos hatások letisztultan, a jangle-popos elemek hangsúlyosan épültek be dalaikba, a mediterrán gyökerek pedig amolyan tengerparti, elvágyódó hangulatokkal lebegnek be a hangképbe. Ismét felszálló ágon van a Deep Glaze, ilyenkor kell elcsípni a zenekarokat.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!