Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


JAZZAJ

Aktuális előadások



BERTÓK-VARGA DUÓ
Varga Dániel - szaxofon
Bertók Márton - analóg modulár szintetizátor

ZONE NULL (DE)
Tony Elieh - basszusgitár, elektronika
Burkhard Beins - basszusgitár, elektronika

GRÜM (CH)
Lara Süss - ének, sampler
Thomas Rohrer - rabeca, szaxofon
Jacek Chmiel - citera, elektronika
Christian Moser - çümbüş, elektronika

A JazzaJ finomhangolású elektroakusztikus zörejszövetekkel népesíti be a Marczi kamaratermét. A modulár elektronika nemzetközi tekintélyű szakértője, Bertók Marci a hazai jazz-színtér fiatal szaxofonművészével, Varga Dániellel vág neki a figyelem tengerének. Miután kikötöttünk az effektezett basszusgitárok sötét szigetén – Zone Null (DE) –, végállomásként Lara Süss (CH) triójának ellenállhatatlan hangzáskörébe kerülünk: ahol ének, szaxofon, citera és élő elektronika egyenrangú szerepet kap.

A JazzaJ egy 2011-ben indult koncertsorozat és zenei műhely, mely a magyar improvizatív zenei szcénát fogja össze. Célja összekötni és közös platformon bemutatni a free jazz, zaj-, kísérletező folk- és komolyzenészeket, akik sokszor egymástól elszigetelve alkotnak. A JazzaJ nem stílus szerint válogat, hanem attitűd, gondolkodásmód alapján. A "jazz" a zabolátlan, kreatív életerő, ami folyton megújítja saját formáját, míg a "zaj" a legkülönfélébb hangok iránti nyitottságot jelzi. A közönség: alkotótárs. Hisszük, hogy figyelem és szabadság kreatív viszonyát megértve és átélve egyre több emberhez jut el ez a zene, mely a legőszintébb művészi kommunikációra ad lehetőséget - itt és most.

Ajánló


A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!