Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


j(A)zz! | DACH

j(A)zz! | DACH

2018 őszén a kvartett Nepálban és Indiában háromhetes turnén vett részt. Itt az ideje hát, hogy végre találkozzunk velük Budapesten is!

 több

 Közreműködik:

    David Six - zongora
    Andrej Prozorov - szaxofon
    Ilya Alabuzhev - nagybőgő
    Mathias Ruppnig - dob

Mielőtt 2012 ben Berlinben megalakult volna a DACH, ez a félig osztrák, félig ukrán együttes, tagjai már a jazz olyan óriásaitól tanultak, vagy játszottak együtt, mint Joe Zawinul, Dave Liebman, vagy Bill Frisell. A bécsi / berlini / bázeli / frankfurti székhelyű kvartett zenéjét a manapság egyre gyakrabban használt ‘modern kreatív’ jelzővel szokták illetni, de a jazz, a rock, a szabad improvizáció és a minimal music egyaránt inspirációs forrásul szolgál egyéni, senki máshoz nem hasonlítható hangjuk megteremtéséhez. „Ez a zene mozi a fülnek!” - mondta róluk Robert Vlim, a rangos bázeli Parterre One egyik koncertszervezője. Mindegyik tag saját szerzeményekkel járul hozzá a csapat kreatív, az improvizatív zene hagyományait is tiszteletben tartó, de teljességgel kortárs jazz zenéjének megteremtéséhez.

Albumuk, a Radio Liberty, művészi reflexió volt az ukrán forradalomra, s méltán aratott komoly nemzetközi sikert. A lemezt hallgatva az ember „elkerülhetetlenül az eufóriáig jut el”, írta róla a Bird is the Worm amerikai zenei magazin.

 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba  váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon +36 1 216 7894

Ajánló


A Fecske Puccini egyetlen könnyedebb műfajú, kései műve, amelyet egy bécsi színház igazgatóinak…

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…

A FootNotes Dance Company előadásai a Bakelit Multi Art Centerben!