Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


IZP-estek - Veres Flóra (TalkingBodies): Egy az Egyben; Sebestyén Tímea: Suprema
2

IZP-estek - Veres Flóra (TalkingBodies): Egy az Egyben; Sebestyén Tímea: Suprema

Fókuszban a fiatal alkotóművészek - Mozgásban az Imre Zoltán Program!
Veres Flóra (TalkingBodies): Egy az Egyben
Sebestyén Tímea: Suprema
- dupla előadás -  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 19. hétfő, 20:00

időtartam: 55 perc
korosztály: 12+

Veres Flóra (TalkingBodies): Egy az Egyben

Kitől kapjuk az életet? Hogyan örököljük a sorsunkat? Valamit kapunk és valamit adunk tovább. „Egy az egyben, tiszta anyja ez a gyerek!” Hol van a személyiségünknek a határa? Ahol a testünké? Vagy az vajon képes kiterjedni és „átcsúszni” egy másik emberbe? 

Belőlem van, az utolsó sejtjéig, húsa-vére, de nem én vagyok. Akkor ki vagyok én? Hogyan változnak meg a szerepek az élet folyásával? Gyermekből felnőtt leszek, de megmaradok valakinek a gyerekének is lenni. Valaki gyereke és valaki anyja. Valaki társa. Ki leszek én, amikor egy új szerepem lesz az életben?

rendező, koreográfus: Veres Flóra
zeneszerző, zenész: Horváth Ádám Márton
alkotó-előadók: Veres Flóra, Horváth Ádám Márton 
fények: Tomáš Morávek
mentor: Ladjánszki Márta
fotó: Kovács István  
köszönet: Simányi Zsuzsanna
videó: Tóth Mátyás

Támogatók: L1 Egyesület, NKA - IZP Imre Zoltán Program, SÍN Művészeti Központ, Inversedance, Műhely Alapítvány, EMMI Emberi Erőforrások Minisztériuma, Cseh Centrum
A produkció a Nemzeti Kulturális Alap, Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.  

Horváth Ádám Márton: 2009 óta zenél kísérleti filmekhez és kortárstánc előadásokhoz. 2014-ben rezidense, majd 2015-től tagja az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesületének. 

Honlap: https://songsfromtheroom.bandcamp.com/

Veres Flóra: 2010-től szabadúszóként dolgozott számos magyar és nemzetközi koreográfussal. 2017 óta Talking Bodies név alatt hoz létre különböző projekteket, melyeknek elsődleges fókusza a test és a mozgás. Több szóló, két táncfesztivál, egy közterületen történő akció, illetve egy korábban már az IZP keretein belül megvalósult táncszínházi darab tartozik a neve alá, valamint azóta vezeti a több alkalommal, az ország számos pontján megvalósuló, Instinct Body Training mozgás-hang-beszéd fókuszú improvizáció kurzus sorozatot.

2018-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, 2019-től tagja.
facebook.com/FloraVeresMovingWorld
instagram.com/talkingbodies_art


--------------------------------------------------------------------------------------

időtartam: 40 perc
korosztály: 16+
(Az előadásban félmeztelenség látható)

Sebestyén Tímea: Suprema

Az előadást Wonder Woman karaktere inspirálta, egy nőideál melyet dr. William Moulton Marston pszichológus professzor alkotott meg. Egy nőideál mely egy férfi szemszögén keresztül született, egy nőideál melyet megalkotója két nőből gyúrt eggyé: feleségéből és szeretőjéből, egy nőideál mely egy poligám kapcsolat „gyümölcse”. A karakter pszichológiai megalapozottságának köszönhetően a mai napig az egyetlen valódi népszerűségnek örvendő szuperhősnő. Az egyenlőség az igazság és a feminista propaganda szimbólumává vált. Vonzó és erős karakter, mellyel nők milliói azonosulhatnak, ismerhetnek önmagukra, hiszen számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely egyenként mindenkiben fellelhető.

A produkció a karakter női szemszögből történő értelmezése, feldolgozása és egyben kérdésfelvetése. Témáját tekintve nem az elnyomásáról beszél és nem a női létezésnek problematikáját tárgyalja. Sokkal inkább egy groteszk világot mutat meg, ahol a realitás átcsúszik a fantáziálásba és onnan visszakerül a valós térbe. Személyiségünk rétegeit vizsgálja vágyainkon, szexualitásunkon és félelmeinken keresztül. Mit is jelent valójában a női erő?  Vajon a két szereplő egy és ugyanaz vagy két különálló entitás, mely különböző vágyakkal és igényekkel rendelkezik? Megvalósulhat-e egy személyben a „tökéletes”, az „igazi” vagy ehhez szükséges kiegészítenünk egymást? 

Koncepció / Koreográfia: Sebestyén Tímea
Előadók: Fehér Laura, Sebestyén Tímea
Zene: Jérôme Li-Thiao-Té
Videó: Téri Gáspár
Fény: Galkó Janka
Mentor: Zambrzycki Ádám

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, NKA - IZP Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Medáliák Egyesület, Műhely Alapítvány, Movein Stúdió 

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának a támogatásával jött létre. 

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

zenés party két részben

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!