Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


IV. Roma Fesztivál - Bambina, a roma milliárdosnő

IV. Roma Fesztivál - Bambina, a roma milliárdosnő

A romániai virágárusok történetén keresztül a történelem izgalmas szelete bontakozik ki előttünk. Az első roma virágárusok megjelenésétől kezdve, a virágárus-dinasztiák térnyeréséig láthatjuk, hogyan idomultak az idők változásaihoz a romák, míg el nem érkezünk Lina Georgescu, más néven Bambina virágbirodalmának létrejöttéig.

Aktuális előadásokIV. Roma Fesztivál - Bambina, a roma milliárdosnő
az ARTHUB Bukarest előadása

A romániai virágárusok történetén keresztül a történelem izgalmas szelete bontakozik ki előttünk. Az első roma virágárusok megjelenésétől kezdve, a virágárus-dinasztiák térnyeréséig láthatjuk, hogyan idomultak az idők változásaihoz a romák, míg el nem érkezünk Lina Georgescu, más néven Bambina virágbirodalmának létrejöttéig. A valaha élt legsikeresebb roma üzletasszony megújította a virágkereskedelmet, ügyesen építkezve a kommunizmus alatt, megbirkózva a rendszerváltás utáni szabadpiaci helyzettel. Legfőbb célja az volt, hogy támogassa a hozzá hasonló fiatal roma nőket, ezért csak velük volt hajlandó dolgozni. Életének számos részletét egyik fiával készített interjúk alapján alkotta meg az ARTHUB csapata.

Az előadás román nyelven, magyar szinkrontolmácsolással és angol felirattal lesz látható.

Írta: Alex Fifea, Zita Moldovan, Andrei Serban.
Szöveg és dokumentáció: Alex Fifea, Andrei Șerban, Nona Șerbănescu, Mihai Lukács, Zita Moldovan

Az előadás hossza: 70 perc

Ajánló


Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani…

A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…