Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


IV. Meybahar est
2

IV. Meybahar est

A magyar-görög zenekar egész estés programja, külföldről meghívott zenei nagymesterek és előadók közreműködésével.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 26. szombat, 20:00

Negyedik alkalommal Martha Mavroidi és Giorgos Ventouris lesz a vendégünk Görögországból. Martha az egyik legnagyobb hatású ma élő fiatal tehetség, énekes, dalszerző és lafta játékos Görögországban. Különböző balkáni énektechnikákban elmélyült tudása, hangjának szépsége, szeretetre méltó előadói stílusa, valamint a Magyarországon nagyon ritkán hallható hangszer, a lafta játéka garantálja a csodálatos koncertélményt!


MARTHA MAVROIDI (GR)

Martha Mavroidit már gyermekkorától kezdve a legtehetségesebb görög előadóművészek között tartották számon hazájában. Népzenei és muzikológus tanulmányait Athénban végezte, majd etnomuzikológusként tanult Londonban és Los Angelesben. Később Amsterdamban szerzett kortárs zenei ismereteket. Zenekarával bejárta már Európa és Amerika legizgalmasabb fesztiváljait. Fiatalkora ellenére már a legtöb legendával állt már egy színpadon (Stathis Koukoularis görög hegedűssel, Savina Yannatouval, és Eliza Carthy angol népdalénekes és hegedűművésszel), de fellépett már a Görög Nemzeti Operában is. Számos dalt szerzett díjnyertes filmekhez és színházi előadásokhoz is. Először hallhatjuk majd Magyarországon, ahol ez alkalommal zenészpartnere Giorgos Ventouris fogja kísérni nagybőgőn, bensőséges hangulatot teremtve egy újabb felejthetetlen zenei utazáshoz!

Martha Mavroidi ének, lafta
Giorgos Ventouris nagybőgő


MEYBAHAR (HU-GR)

A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el bennünket lelkünk belső rezdüléséig.

A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. A szantúr és hegedű tökéletes zenei párt alkotva, különleges atmoszférát teremt a színpadon. A zene pulzusát Krolikowski Dávid ütőhangszereken, Varga Merse dohollán és keretesdobon, Takács Péter pedig tablán biztosítja: ritkán hallható fúziója ez a mai dobhangzásnak, a közel-keleti kézi ütőhangszeres technikának és a gazdag indiai ritmus hagyománynak.

Az együttes duó, trió, kvartett és teljes öttagú felállásban egyaránt fellép. Világhírű előadóművészeket hív meg vendégül, és dolgozik velük egy színpadon (pl.Ross Daly és Kelly Thoma, Haig Yazdjian).

Marilia Pilti - görög szantúr
Márton Kopcsik- hegedű, zengőhúros brácsa
Merse Varga – keretes dob, doholla
Dávid Krolikowski – ütőhangszerek
Péter Takács - tabla


 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!