Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Ismerkedés a skanzennel II.

Ismerkedés a skanzennel II.

Tavaly már barangoltunk a Szentendrei skanzenben, idén szeptemberben folytatjuk az ismerkedést. 2022 májusában nyílt meg a legújabb, a kilencedik tájegység, Erdély, amelyet szeretnék Nektek megmutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 4. vasárnap, 10:40

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül): csoportos belépő a Skanzenbe 2000 Ft/fő, tourguide készülék díja 450 Ft/fő

A barangolás időtartama kb. 5-6 óra.

Találkozó a Skanzen bejáratánál 10:40 órakor.

Térkép: https://goo.gl/maps/cXegnstN5UKGG9D6A

Én tömegközlekedéssel utazom Szentendre HÉV állomásról busszal a skanzenig. Ha szeretnél hozzám csatlakozni, írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj messengeren.

Személygépkocsival érkezők figyelmébe! Parkolás

zennél: https://skanzen.hu/hu/latogatas/jo-tudni/parkolas

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A skanzenben gyalogosan fogunk közlekedni. Kényelmes cipő, sportcipő ajánlott, időjárásnak megfelelő ruházat.

Tavaly már barangoltunk a Szentendrei skanzenben, idén szeptemberben folytatjuk az ismerkedést. 2022 májusában nyílt meg a legújabb, a kilencedik tájegység, Erdély, amelyet szeretnék Nektek megmutatni.

Először átkelünk a román-magyar határon és megbeszéljük, hogy az 1970-es években mi mindent csempésznénk át Romániába és mit Magyarországra, mit tudnánk eladni és pénzt csinálni belőle, hova lehetne eldugni a kocsiban és a buszon 

Majd egy gyors és látványos történelmi bevezető után belépünk az erdélyi város főterére. Itt kávéház, nyomda, divatüzlet, patika, szerkesztőség, ügyvédi iroda, és posta található.

Találkozunk az ott lakókkal és az ott dolgozókkal, bekukkantunk a lakásukba, benézünk a munkahelyükre. Utána ellátogatunk a faluba, ahol a házak mellett egy unitárius templom és iskola is található. Miért épp unitárius templom másolata került ide? Vajon mindenki magyar vagy vannak más származású lakosok? Milyen hagyományos ételeket esznek, milyen vallásúak, hogyan néz ki a lakásuk, házuk, hogyan alakult az életük a XX. században?

Megismerkedünk Kós Károly terveivel, a szabadkőművesek templomával, megtudjuk, hogy hogyan dolgozott egy telefonos kisasszony a századfordulón, milyen játékokat játszottak a kávéházakban, mit csinál egy kasszírnő, kipróbálhatjuk a Mari crème-et.

Természetesen minden Barangolónak jár a séta utáni további érdekességeket tartalmazó email, ahol jó pár kiegészítő információt kapsz a barangolással kapcsolatban és még jobban elmélyülhetsz a témában.

Napközben tartunk egy kávé- és ebédszünetet (ki mit szeretne).

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:

Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2UxrTOdWG3_ef06BctcCA2Cci7pQluN7idrFzHs81mRlwdtK4B4Tmv56o

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3KnSZZTss8JepP9oegwd72tc9G36pAa0mFKafnori-GgJDyJ-wOgQ-bsk

Légy szíves olvasd el!

A barangolás vége a Skanzenben lesz. Tömegközlekedéssel utazókkal együtt megyünk vissza Szentendrére a HÉV állomáshoz.

Egyéb tudnivalók:

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!

A barangolást rossz idő esetén is megtartom. A skanzen nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a skanzen fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására és egyes kiállítási területek lezárására.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Presser-Sztevanovity-Horváth: A PADLÁS Presser Gábor és Sztevanovity Dusán közismert dalaival fűszerezett darabja az egyik legsikeresebb magyar musical.

Kihagyhatatlan, szívszorító - szívmelengető történet barátságról, szerelemről, gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek...

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Bródy János 2022. november 12-én újra a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!