Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Irodalmi kertelő
2

Irodalmi kertelő

A Kert költői növényeinek megismerése Gadó György Pál erdőmérnök, természetfilmes vezetésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 5. vasárnap, 11:00

Barabás Miklós festőművész szerette a Városmajort és a növényeket. 1839-ben, mikor a telket megvásárolta, szőlősorok futottak fel a Kis-Sváb-hegyre. A séta az akkori kert képét röviden megidézi, de igazán a mai növényekkel foglalkozik, amelyek jelentős részét 2003-ban, a Villa felújításakor, szakmailag nagyra értékelt tájépítészi terv alapján ültették. A séta során kiderül, hogy a növények milyen irodalmi műveket idéznek fel, milyen kapcsolatban vannak a környéken egykor élt művészekkel.
Az „Őszi éjjel izzik a galagonya…” kezdetű verset a legtöbb gyerek már az óvodában megtanulja, de azt kevesebben tudják, hogy a verset Weöres Sándor néhány perc alatt írta Polcz Alainnek, akibe első látásra beleszeretett. Polcz Alain majdnem öt évtizedig a Villától néhány házra, a Városmajor utcában lakott férjével, Mészöly Miklóssal.

A séta résztvevői sok, a kert olyan kevésbé közismert növényfajaival is megismerkedhetnek, mint az amerikai tulipánfa, a Jósika-orgona vagy a tiszafa, de néha a leghétköznapibb fák is megihlették az írókat, költőket. A kertben lévő igazán szép növények közül a séták résztvevői mindig azokkal találkozhatnak, amelyek éppen leglátványosabb arcukat mutatják.

A séta időtartama | kb. 90 perc

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!