Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Impulzív Lélekmelegítők – Al Ghaoui Hesna – (F)élj bátran!

Impulzív Lélekmelegítők – Al Ghaoui Hesna – (F)élj bátran!

A félelem kerül középpontba az októberi Lélekmelegítők esten.

Impulzív Lélekmelegítők 14.
Al Ghaoui Hesna – (F)élj bátran!
 
Miért félünk? Hogyan hozunk félelemből olyan döntéseket, amelyek egyébként nem jellemzőek ránk? Miként használja fel a politika, a média a félelmeinket arra, hogy manipuláljon minket?
Al Ghaoui Hesna újságíró, szerkesztő, riporter, az elmúlt években több mint húsz országból, számos háborús övezetből tudósított. A küldetéseken megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Ezért kezdett el alaposabban foglalkozni a félelem kérdésével. Neves kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban és a testünkben, amikor félünk, és világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi átalakítani a viselkedésünket. A jó hír, hogy a félelem nem csupán a rosszabbik énünket képes kihozni belőlünk, hanem elképesztő erőt is adhat – ha megtanuljuk irányítani. A félelem kerül középpontba az októberi Lélekmelegítők esten.

Ajánló


Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az…

Csongor egy kozmikusan felnagyított nap alatt végigjárja a világot. Célja a boldogság megtalálása.…