Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


III. Fővárosi Palotakoncertek - "Záróesemény"

III. Fővárosi Palotakoncertek - "Záróesemény"

A Magyar Rádió Márványtermében zárul

a III. Fővárosi Palotakoncertek

A Magyar Rádió Márványtermében zárul

a III. Fővárosi Palotakoncertek

 

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2020. márciusában a Magyar Rádió épületébe, a Márványterembe kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket. Március 29-én este hét órától különleges műsorra számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesétől.

A III. Fővárosi Palotakoncertek záróeseményén elhangzik:

J. Haydn: g-moll „Reiter” quartett Op. 74. No. 3.

W. A. Mozart: G-dúr vonósnégyes No. 14. K. 387

-------------------------------------

A. Borodin: D-dúr vonósnégyes No. 2.

A Magyar Kamarazenekartmind Magyarországon, mindnemzetközi téren nagy elismerés övezi,a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkaldolgozik együtt.

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg.Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója.Művészeti munkásságáért többek közöttLiszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjéveltüntették ki.

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája ifjabb Bánfalvi Béla.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…

Igazi örömzene vígszínházi színészektől! Ez a A GRUND - vígszínházi fiúzenekar!