Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Homemade

Homemade

A projekt egy kutatással egybekötött alkotói folyamat, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet úgy, hogy folyamatosan figyel az esemény résztvevőire. Az előadás létrehozói 2016 márciusában több mint 70 mélyinterjút készítettek Erdélyben élő 12 és 19 év közti fiatalokkal, illetve felnőttekkel a szülő-gyermek kapcsolatról.

Homemade
A Szüleink-projekt előadása
A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása

A projekt egy kutatással egybekötött alkotói folyamat, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet úgy, hogy folyamatosan figyel az esemény résztvevőire. Az előadás létrehozóinak célkitűzése: kialakítani egy olyan, több tudományterületről érkező kutatói csapatot, amelynek tagjait személyesen is érdekli a téma; olyan szakértőket bevonni, akik hatékonyan tudják kezelni a saját csapatukat; olyan rendezőt, színészt és dramaturgot bevonni, akik a kutatás során összegyűjtött anyagot és annak főbb kérdésfelvetéseit egy színházi előadás számára alkalmas alapanyaggá tudják összegyúrni.
Az előadás létrehozói 2016 márciusában több mint 70 mélyinterjút készítettek Erdélyben élő 12 és 19 év közti fiatalokkal, illetve felnőttekkel a szülő-gyermek kapcsolatról.

Szereplők:
Albert Csilla, Dimény Áron, Kali Andrea, Kántor Melinda, Marosán Csaba,
Molnár Rudolf, Laczó Júlia, Kicsid Gizella, Szucher Ágnes, Balogh Dorottya / Jerovszky Tímea

Rendező: Vargyas Márta
Dramaturg: Biró Réka, Deák Katalin
A dramaturg munkatársa: Bogya Tímea Éva, György Emese, Sorbán Csenge, Szabó Hanga, Veres Kincső, Színháztudományi Szakos hallgatók
Munkatárs: Deme Ilona (Pszichológus, Családterapeuta), Dávid–Kacsó Ágnes (pszichológus)
Projektmenedzser: Balázs Nóra
Korrepetitor: Mányoki–Kántor Bence
Ügyelő: Böjthe Pál

Ajánló


A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is a karácsony és a…

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő…