Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Holnemváros - Tárlatvezetés és könyvbemutató Löki Viktorral és Lakner Lajossal

Holnemváros - Tárlatvezetés és könyvbemutató Löki Viktorral és Lakner Lajossal

A Holnemváros – Debrecen régi képeken és kortárs műveken című tárlat kísérletet tesz az archivált régmúlt jelenvalóvá tételére, egy olyan újszerű nézőpont felkínálására, amelyből a város történelme, közismert eseményei, látványosságai és ikonikus épületei idegenségükben válhatnak megpillanthatóvá.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 21. szombat, 15:00

A kiállítás Debrecen legelső fényképészeti dokumentumai közül is szemléző, valamint kortárs művészek alkotásaival is kiegészült anyaga megidézi a város képe, arculata és vizuális reprezentációi alakulásának történetét, egyszersmind rákérdez a helyi identitás, a debreceniség mibenlétére.

 

Löki Viktor: Isten átnyúl a farmeron c. könyvbemutatója

 

A 15:00-kor kezdődő kötetbemutató erejéig a kortárs reflexiók sora a Streets of Debrecen fotóblog adminjaként már jól ismert Löki Viktor debütáló, Debrecen kultikus helyszínein játszódó regényével egészül ki, amellyel a szerző saját bevallása szerint arra törekedett, hogy nyelviesítse azokat a tapasztalatokat és jelenségeket, amelyeket a képek néma médiuma nem képes megszólaltatni. Az Isten átnyúl a farmeron című kötetben összefonódnak személyes történetek a közösségi emlékezettel, a városi élet rögzült terei az átmeneti élethelyzetekkel, a bennfentes ismeretek a kívülálló szemlélődéssel. A kötet szerzőjét a kiállítás koncepciójához is kapcsolódóan Juhász Tibor író, költő, szerkesztő kérdezi.

 

Löki Viktor és Lakner Lajos, egy őslakos és egy betelepült párbeszédes/vitatkozó tárlatvezetése

 

16:30-tól Löki Viktor és Lakner Lajos, a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese és irodalmi tárának vezetője kíséri végig a látogatókat a Holnemváros tárlaton.

Ajánlatunk


Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik.

Az új élet küszöbén Simonnak is kijár az, ami minden jobb sorsra érdemes vőlegénynek: a legénybúcsú. Legalábbis így gondolja ezt Simon legjobb barátja és kollégája, Alex, aki igyekszik is feledhetetlenné tenni a szabadság utolsó estéjét. Egy szállodai szobában készülnek a fergeteges eseményre, s a kreatív cimbora be is szerez mindent, ami ilyenkor dukál..

Ajánló


Az előadáson kép- és hangfelvétel készítése nem engedélyezett!

"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az évtizedek alatt is életben tartottátok a dalokat,…

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!