Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Hodworks: Nebula

Hodworks: Nebula

Az óvodás korosztálynak szóló produkció a környezeti fenntarthatóság kérdéskörével foglalkozik, a kreatív problémamegoldásra helyezve a hangsúlyt.

Hodworks: Nebula
időtartam: 45 perc
korosztály: 3-7 éves korig

A produkcióban három nehéz természetű bolygókutatóval találkoznak a gyerekek, akik az előadás végére a gyerekek segítségével legyőzik korlátaikat:

Ficánka, figyelemhiányos – Hadi Júlia
Drabéria, cselekvőképtelen – Szabó Veronika
Rosszkó, bátortalan – Garai Júlia

Az előadás kezdetén a Föld megszólítja a gyerekeket és mesél a fájdalmairól, majd a gyerekek segítségét kéri. Látogassanak el más égitestekre és nézzék meg, hogyan működnek az ember által még érintetlen helyek. Majd térjenek vissza egy olyan megoldással, amely az ember és a természet viszonyát jobbá teheti. Az expedíción három bolygókutató segít nekik.
Egy kalandos űrutazás veszi kezdetét, ahol változatos környezetekkel találkoznak a gyerekek. Számos új tapasztalást élnek meg, kísérleteznek, megfigyeléseket végeznek. Az űrutazás végén visszatérnek a Földre, hogy megosszák a tudást másokkal. Üzennek a jelennek és a jövőnek is egy hangrögzítő segítségével.
Az utazás során egymást és magukat is jobban megismerik, személyiségük fejlődik. A három kutató fejlődése is megnyilvánul: Ficánka a figyelmet, Roszkó a bátorságot, Drabéria a cselekvőképességet tanulja meg.

A produkció az óvodás korosztály érzelmi, fizikai és szellemi fejlődéséhez járul hozzá. A gyerekek az előadásnak maguk is aktív szereplőivé válnak.
Az előadásban megcélzott fejlesztési területek, a 3-7 éves korosztály igényeinek megfelelően:
Érzékelés, észlelés – testtudat, tapintás (interakciók különböző anyagokkal), hallás (ritmusjátékok).
Mozgások – imitálás, verbálisan vezetett mozgások, ritmusjátékok, egyensúly, természetes mozgások, szinkron csoportos mozgások.
Érzelmek, attitűdök – empátia, odafigyelés, gondoskodás, együttműködés, koncentráció, kíváncsiság.
Kognitív folyamatok – kreatív problémamegoldás.

Alkotók:
Hadi Júlia
Hód Adrienn
Garai Júlia
Szabó Veronika

Zene: Szabó Bálint
Jelmez: Vass Csenge

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma,
Az előadás vendégjátékát Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata támogatta.

Ajánló


Majka és Curtis ülőkoncert turnéra indult.

Egy különleges este három kiváló művésszel, akik eddigi pályafutásuk során még soha nem adtak együtt koncertet. Dés László és két…