Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


HétFü: Közép-Európa Táncszínház: SPECIAL SOCIETY + POLY

HétFü: Közép-Európa Táncszínház: SPECIAL SOCIETY + POLY

December 10-én a Közép-Európa Táncszínház Special Society (koreográfus: Anton Lachky) és Poly (koreográfus: Eryk Makohon) című dupla estje vendégszerepel HétFü – Hétfői Függetlenek a Kisszínházban programsorozatunkon.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 10. hétfő, 19:00


SPECIAL SOCIETY

Koreográfus: Anton Lachky (SK)
Előadók: a Közép-Európa Táncszínház művészei
Fény: Fogarasi Zoltán

„szürrealitás - szürreális képek - családi konstelláció”

Anton munkája a test fizikai kapacitásán alapszik, az egyszerűségén és komplexitásán.

A kortárs tánc rajongói világszerte várják az előadásait, a táncosok pedig sorban állnak azért, hogy nála tanulhassanak, köszönhetően a saját maga által kifejlesztett tanítási módszernek is, mely a mozgás élvezetén keresztül segít táncosainak megtalálni saját, egyéni mozgásnyelvüket. A komplexitás „puzzle rendszerét" hozta létre, melyben a táncosok komplexitásuk határát fedezhetik fel. A sebesség és precizitás mindig munkásságának része.

Módszere sikerét látszik alátámasztani előadásai ámulatba ejtő virtuozitása. Lachky olyan extrém világot hoz létre a darabjaiban, ami a fizikalitásával, a történések és a szereplők energiájával mindig más, de mindig rendkívül erős érzéseket vált ki a nézőkből.

Anton Lachky tánctanulmányait a J.L.Bellu Conservatory in Banká Bystrica intézményében kezdte, ahol részt vett a Moving Academy for Performing Arts képzésén is, 2001-ben nyert felvételt a Bratislava Egyetemre, majd Belgiumban további tanulmányokat végzett a P.A.R.T.S. -on. 2004-ben az Akram Khan Company tagja, 2007-ben társalapítója a Les SlovaKs Dance Collective-nek. Koreográfusként többek között a Helsinki City Theatre, Iceland Dance Company, Gottengorg Ballet, Scottish Dance Theatre társulatainak alkotott. 2013-ban a fiatal alkotó első saját koreográfiája (Mind a Gap) nagyot robbant a világban, körbe is járta vele a legjobb helyeket.

Saját együttesével 2017-ben mutatkozott be a magyar közönségnek a Trafó Kortárs Művészetek Házában: a Mellékhatások (Side Effects) „olyan összetett, gondolatébresztő és szórakoztató darab, aminek a komplexitása, kérdései és titkai még sokáig foglalkoztatnak”.

A Közép-Európa Táncszínház az első magyar társulat, amellyel dolgozik. Az előadás a novemberi ősbemutató után érkezik Szegedre.

POLY

Koreográfus: Eryk Makohon (PL)
Előadók: Dunai Bettina, Füzesi Csongor, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Nagy Csaba Mátyás, Nyeste Adrienn, Ruzsom Mátyás, Szilvási Anna

Fény: Fogarasi Zoltán
Asszisztens: Fodor Katalin, Pawel Lyskawa

Eryk koreográfiáját azok a változások inspirálták, amelyek a kapcsolataink építése és működtetésének során keletkeztek. Emberként individuumok vagyunk, azonban a kapcsolataink révén egy nagyobb hálózat részei is, s relációink meghatározó szereppel bírnak a társadalmi pozíciónk kialakulásában. Az alkotók ezt a pozíciót próbálják vizsgálni egy tágabb kontextusból, s mindeközben a modern szerelmi kapcsolatok formáit kutatják. Izgalmas és bonyodalmas, már-már átláthatatlan, mégis matematikai pontossággal leképezhető viszonykavalkád adja a mű kiindulópontját. A szituációkat a társadalmilag kódolt, és a táncszínpadon karakterisztikusan felerősített viselkedésformák szerkesztik, a maguk féktelen szabadságával, és ugyanakkor a viselkedés-protokoll megkerülhetetlen kódjaival.

Eryk Makohon a Cracow Dance Theatre alapítója, igazgatója, koreográfusa. Állandó tanár a krakkói Ludwik Solski State Drama School-nál a Táncszínház Tanszéken, ahol lengyel tánctechnikát, kortárs és modern táncot, táncszínházi formulákat oktat. Táncosként először Krakkóban, majd Sziléziában, a Silesian Dance Theatre-ben dolgozott. Már a kezdetektől saját csoportot vezetett, mely néhány év után alakult át a ma Cracow Dance Theatre néven működő intézménnyé, amely jelenleg a legaktívabb és ismertebb táncszínház Lengyelországban.

A Közép-Európa Táncszínház az első magyar társulat, amellyel dolgozik.

Partnerek: Cracow Dance Theatre, Nemzeti Táncszínház, Trafó Kortárs Művészetek Háza
fotó: Dusa Gábor


HétFü – Hétfői Függetlenek a Kisszínházban

Októbertől az évad végéig havi egy hétfő estén a függetleneké a terep a szegedi Kisszínházban. Egyesületünk és a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésében a hazai és lehetőség szerint a határon túli független színházi alkotók széles palettáját mutatjuk meg a nézőknek. A tervek szerint neves, népszerű alkotók és pályájuk elején álló fiatal művészek egyaránt szerepelnek a változatos műfajokat felvonultató összeállításban: zenés est és próza, klasszikus és kortárs szövegek, tánc- és összművészeti alkotások egyaránt érkeznek a Kisszínházba a tavaszig tartó szériában.

 

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!