Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Henrik Schwarz & Alma Quartet – CCMYK  / EURÓPAI HIDAK 2021

Henrik Schwarz & Alma Quartet – CCMYK / EURÓPAI HIDAK 2021

Henrik Schwarz lemezlovas keresztezte az elektronikus tánczenét és a jazzt. Az amszterdami vonósnégyes, az Alma Quartet partnere ebben, szeptemberben két műsoruk anyagából is hallhatunk szemelvényeket - a vonósokat elektronikával társító és a klasszikus zenét elemeire bontó tételek váratlansággal tüntetnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 18. szombat, 20:00

Henrik Schwarz & Alma Quartet – CCMYK / EURÓPAI HIDAK 2021

Henrik Schwarz berlini lemezlovas és producer a klubok meghódítása után fokozatosan távolodott a táncterek világától, hogy egyre szélesítse spektrumát. Keresztezte az elektronikus tánczenét és a jazzt, mostanság pedig a klasszikus zene és a techno fúziójához teszi hozzá a magáét. Az amszterdami vonósnégyes, az Alma Quartet partnere ebben, szeptemberben két műsoruk anyagából is hallhatunk szemelvényeket - a vonósokat elektronikával társító és a klasszikus zenét elemeire bontó tételek váratlansággal tüntetnek.

A német elektronikus zenei dj és producer, Henrik Schwarz a lépésről lépésre haladás elvét követve előbb a deep house stílusban alkotott maradandót, majd lemezlovas munkásságát koronázta meg két nagyszerű mixalbummal (a 2006-os DJ-Kicks, valamint az Âmeval és Dixonnal közös The Grandfather Paradox 2009-ből), aztán a felvételekről váltott az élő fellépésekre. Már korábban is kalandozott a future jazz hangszeres világa felé, de a norvég zongoristával, Bugge Wesseltofttal közös kiadványai a jazz, a kortárs zene és az elektronika szabad improvizációs összeboronálásával kísérleteztek, hogy aztán a klasszikus zene felé terelődjön Schwarz figyelme. Előbb a Metropole Orkest nagyzenekarral, majd az Alma Quartettel készített lemezt. A 2019-es CCMYK című legutóbbi, közös album mellett a korábbi, Plunderphonia című műsorból is hallhatunk majd részleteket. Ez utóbbi létező klasszikus zenei tételekből emel ki részleteket, és hoz létre belőlük új műveket. Bartók Béla, Philip Glass, Arvo Pärt, Terry Riley átdolgozása mellett az Alma Quartet partner volt abban is, hogy improvizációk útján hozzák szinkronba a klasszikus zenét az elektronikussal - két világ közti kommunikációval alkotva szintézist.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!