Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Helytörténeti séták Katona Csabával - A Nagymező utca

Helytörténeti séták Katona Csabával - A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 25. szombat, 10:00

A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei? Hogyan lett Budapest a demimonde mulatságok fővárosa is? Kik voltak azok, akik működtették ezeket a helyeket? Kik voltak a látogatóik? Hogyan tudtak érvényesülni a nők ebben a világban akár úgy, hogy valóságos sztárokká váltak, akár úgy, hogy fontos szavuk lehetett üzleti ügyekben is akkor, amikor a hagyományos társadalmi elvárás még mindig a „Kinder, Küche, Kirche” hármasát szabta meg a tisztességes nők mozgásterének? Sétánk a Nagymező utcát veszi célba, és a jeles épületeknél meg-megállva e kérdésekre keressük a válaszokat.

A találkozó helye: VI., a Podmaniczky utca 2. sz. előtt, a sarkon

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel!

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni személyesen, a Hatker hatkor – helytörténeti klub aktuális havi programja előtt lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Ajánlatunk


Húsz éve tartottuk az ősbemutatót, több száz telt házas előadás után pedig most újra műsorra tűzzük a legendás musicalt, társulatunk fiatal művészeinek közreműködésével. Egy generáció felnőtt, de a rock and roll örök!

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!