Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Helytörténeti kvízest

Helytörténeti kvízest

Helytörténeti kvízest a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és a Hegyvidéki Kulturális Szalon közös szervezésében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 3. kedd, 18:00

Tudta-e hogy honnan kapta az Alkotás utca a nevét, vagy hogy hol volt a híres budai korcsolyapálya a mai Széll Kálmán tér helyén, hogy hova kerültek a Németvölgyi temető sírkövei, avagy hol volt Görgei első főhadiszállása a kerületben?

Izgalmas helytörténeti kvízest a hegyvidék érdekességeiről, történelméről, híres szülötteiről. Kevésbé ismert, akár titkos történetek a Városmajortól Zugligetig, Normafától a Németvölgyig.

A kvízest keretében játékos tanulásra invitálunk minden kíváncsi lokálpatriótát és a hegyvidék helytörténete iránt érdeklődő résztvevőt.

A kvízest vezetői: Földváry Gergely és Tüske Tamás történészek a Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai

A jegy ára tartalmaz egy fogadóitalt, nassolnivalót.
 
cím: Hegyvidéki Kulturális Szalon  1124 Budapest, Törpe u. 2.
Telefon | +361 202 2509
e-mail | info@kulturalisszalon.hu
jelentkezési határidő: 2023. október 2. hétfő

A kvízesten legjobb eredményt elérő csapatok jutalomban részesülnek.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Zorán márciusban újra a BKK-ban

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!