Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Hatker hatkor - A farsang és farsangok Terézvárosban

Hatker hatkor - A farsang és farsangok Terézvárosban

A farsang és farsangok Terézvárosban
Előadó: Katona Csaba történész

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 9. kedd, 18:00

A farsang ma már főleg a gyerekek körében népszerű jelmezes mulatság, „alakoskodás", de régebben a felnőttek körében is roppant népszerű volt. Gyökerei mélyre nyúlnak, és a korábbi évszázadok jóval ingerszegényebb környezetében jelentősége és hatása is nagyobb volt. Honnan ered a szó, meddig ragadhatóak meg a történettudomány eszközeivel kialakulásának gyökerei? Milyenek voltak a régi pesti farsangi mulatságok és bálok? S milyenek voltak ezek Terézvárosban? Az előadás e kérdéseket igyekszik megválaszolni.

Ajánlatunk


A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a 2024-es világkörüli turnéjuk keretében, 2024. március 5-én a Veszprém Arénába, március 6-án Budapesten az MVM Dome-ban mutatja be a kosárlabdázás legnagyobb trükkjeit. A show a Broadway Event és a Multimedia Organisation szervezésében érkezik hazánkba.

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Ajánló


„Fantasztikus pozitív életenergia és életerő van mindkettőjükben!” A Haydn és Mozart művészetéért gyerekkora óta rajongó Takács-Nagy Gábor szavai ezek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!