Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Határidős esküvő - Csányi5, a MAZSIKE es a ZSER-klub közös filmklubja

Határidős esküvő - Csányi5, a MAZSIKE es a ZSER-klub közös filmklubja

A helyszín Izrael, ahol a vallás, a társadalmi elvárások, a szokások és úgy általában az élet egy kicsit máshogy zajlik, bár boldogtalan feleségnek lenni vitán felül sehol sem jó.

Beszéljünk a férjhezmenési kényszerről
Izraeli vígjáték, 110 perc, 2016

Michal 32 éves. Egy évvel ezelőtt lett vallásos, és most készül az esküvőjére. A vőlegény azonban egy hónappal az esküvő előtt, az esküvői menü kóstolása közben közli vele, hogy már nem szereti. A vallását nem olyan régóta gyakorló Michal nem adja fel, az esküvőhöz a vőlegényen kívül minden megvan, így a dolognak ezt a részét Istenre bízza, úgy érzi, képtelen visszatérni korábbi életéhez és újra a szabályok szerint elkezdeni a társkeresést. Hirtelen változást akar, és mélyen hiszi, hogy ha eléggé kér valamit, Isten meg fogja adni. Megvan a helyszín, a ruha, a lakás: Isten bizonyára küld majd mindehhez egy vőlegényt is. Az esküvő napja azonban egyre közeleg. A helyszín Izrael, ahol a vallás, a társadalmi elvárások, a szokások és úgy általában az élet egy kicsit máshogy zajlik, bár boldogtalan feleségnek lenni vitán felül sehol sem jó.

Rendező: Rama Burshtein

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi… A mi történetünk ma…

Két óra muzsika, csodálatos zenei élmény és önfeledt szórakozás a Margitszigeten – ezt…