Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Hang és csend - Kortárs Novellák Hang Drum Zenével

Hang és csend - Kortárs Novellák Hang Drum Zenével

Felolvasóest Szintai-Molnár Péter novelláiból a szerző előadásában Manaman éteri hangulatú Hang drum zenéjével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 15. vasárnap, 19:00

Két különleges, és különlegesen egyszerű műfaj találkozása. Finom szövésű történetek, apró novellák és meditatív Hang drum zene.

Szilágyi Sándor (Manaman) a hangok varázserejét használja zenéjében. Ösztönös handpan játékában a világot alkotó rezgések a főszereplők. Manaman koncertjei egy-egy hangutazás önmagunk középpontja felé, ahol megtapasztalhatjuk a szív visszafogott, de őszinte suttogásait.

Szintai-Molnár Péter a változás apró pillanatait keresi és kutatja a novelláiban és az élet minden területén. Hogyan változik meg akár egy fuvallatra, egy apró rezdülésre egy ember élete? Hogyan ébred rá a saját vagy a világ titkaira, mit tesz akkor, ha megértett valamit, amikor összeáll a belső hangrendszere?

Egy nézői beszámoló az első estről:

"Tegnap volt szerencsém megtekinteni és meghallgatni Szintai-Molnár Péter novelláinak felolvasóestjét handpan kísérettel.
Lenyűgözött, mert zseniálisan működött együtt a novella és a handpan éteri dallama, melyre, mint egy hullámra simult rá a próza. Akár egy falevél a lassú sodrásban, néha alámerül, néha felbukkan – így nyilvánult meg egy-egy novella formájában, a teljességből kiragadva, az élet egy-egy arca.

Az író a mindennapi életből hozott pillanatok mélységeibe kalauzoló novelláira egyfelől megnyitotta a hallgatókat a misztikus hangzású zene, másfelől elmélyítette az üzenetet és elgondolkodásra késztette az átkötésekkel.

Az volt az érzésem, hogy valami isteni dolog teremtődik éppen a szemem láttára, a fülem hallatára, karnyújtásnyira tőlem. Egyszeri és megismételhetetlen. Az író maga is benne volt a novelláiban, úgy adta elő őket és a hangdrum zenész, Manaman is teljesen eggyé vált a teremben zajló irodalmi-szellemi-zenei áramlással, mely az élet magvát idézte színpadra.
Szerintem ez egy nagyon különleges, innovatív és hatásos módja novellák, versek, könyvrészletek bemutatására."

Túri Orsolya

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!