Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


HALLGASSON FÜLEIRE! 4. rész. Színek és illatok

HALLGASSON FÜLEIRE! 4. rész. Színek és illatok

HOLDKONCERTEK – A HOLD Alapkezelő Zrt. támogatásával
Komolyzenei barangolás a Zeneakadémia Solti Termében, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművésszel
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 18. szerda, 19:00

Fülünkön keresztül két másik érzékszervünkhöz kapcsolódunk. A sötétítés és világosítás eszköze a zenében nagyon erős hatású. A fekete és a fehér között azonban megannyi árnyalatot tud megfogalmazni az előadó. Lehetséges-e előidézni illatokat a zenével? Többet közöl a parfüm, mint maga a zenei anyag? Önnek melyik lesz a megfelelő arány? Szippantson bele az előadás műhelytitkaiba.

Változik a világ. Vannak még, akik azért mennek el egy hangversenyre, mert szeretnek, ismernek egy művet, esetleg szakavatottak a koncert teljes műsorában, hallották már a darabokat, akár több előadásban is, keletkezésük történetével és körülményeivel tisztában vannak. Vannak olyanok is, akik nem annyira járatosak a komolyzenében, de szeretik az élő zene varázsát, kikapcsolódást nyújt nekik egy-egy szép színpadi teljesítmény. És vannak olyanok, akik kedvelik a zenét, szeretnének többet megtudni róla, szeretnének fejlődni és szívesen eljárnak koncertre, arra azonban nincsen esetleg idejük vagy lehetőségük, hogy utána olvassanak a daraboknak és felkészüljenek a koncertre.

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész hangversenysorozata új műfajt teremt.  Különlegessége, hogy nem a darabok listáját tűzi műsorra, hanem a témát. Olyan témát, ami kapcsolatban áll a mindennapi életünkkel. A zeneművekben mi is ott vagyunk. Ha megérint, akkor van közös szál és megtaláljuk benne a magunk életét. A sorozatban Fülei Balázs gondolataival megtapasztalhatjuk, hogy még a legnehezebben megérthető zeneművekhez is könnyű kapcsolódni.

 

 

 

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!