Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Hair (1979) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Hair (1979) - Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben / MÜPAMOZI

Hair - angol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 6. hétfő, 19:00

Volt egyszer egy Hair. Eredetileg off-Broadway musical, amelyet 1967-ben mutattak be New Yorkban. Jó zene, sok-sok hippiség. 1750 előadás. Londonban közel kétezer. Vonzó és eredeti volt benne az új generációs zene, az, hogy egy hippi közösség/kommuna köré épül, hogy felvillan benne a New Age gondolkodás és a vietnami háború. Az akkor még javában tartott, amikor Forman a Hairt filmre vitte, már vége volt. Talán ezért is vált keményebbé, drámaiabbá a meglehetősen laza librettó; a történet sokkal komolyabbra fordult. Egy oklahomai srác megkapja behívóját, és nekivág a világnak. New Yorkban találkozik egy hippi közösséggel, az ellenkultúrával, lázadó eszmékkel, egy különös zenei világgal és a szerelemmel.
A Hair kultuszfilmmé vált. Érthető, hiszen dalba-táncba sűríti az új generáció értékrendjét. Pontosabban fogalmazva: mindazt, amit a fiatalok nem fogadtak el. A Hair minden perce provokál. A hatalom és a nyárspolgárok orra alá tolja, hogy tele van a hócipője a hárombetűs nevű intézményekkel, a hatalomiparosokkal, a háborúval, a rasszizmussal, s már-már gyermeki örömmel zaklatja őket a drogok felsorolásával és más illetlen szavakkal. S bár ez alkalommal a díjeső elmaradt, a kritikusok szerették a filmet. Az egészben az a vicc, hogy a Hair minden eredetisége mellett nagyon is tiszteletben tartja az amerikai filmmusical műfaji szabályait. Talán éppen ennek köszönhető, hogy a laza, epizodikus történet mégsem esik szét. És hogy a végén - amikor a szemünket törölgetjük - az az érzésünk, több ez, mint egy musical. Elmélkedés a szabadságról, a lázadásról, arról, hogy van-e választásunk.

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

komédia, szerencsejáték egy részben

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!