Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Ha én gazdag lennék... Purimi gálakoncert sztárokkal

Ha én gazdag lennék... Purimi gálakoncert sztárokkal

Ha én gazdag lennék.... Purimi gálakoncert sztárokkal című koncert kerül megrendezésre a Szekszárdi Magyar - Izraeli Baráti Társaság és a Babits Mihály Kulturális Központ közös szervezésében.

Aktuális előadásokA zsidó naptár szerint ádár hónap 14. napján, az előző napnyugtától az aznapi első három csillag megjelenéséig (a Gergely-naptár szerint idén március 11-én) tartják purimot, az ószövetségi eredetű zsidó tavaszünnepet, a “zsidó farsangot”. A hagyományosan karneválokkal és társas összejövetelekkel együtt járó ünnepen a zsidók arra emlékeznek, hogy Eszter, Ahasvérus (Artaxerxész) perzsa király zsidó származású felesége megakadályozta, hogy a király főembere, Hámán elpusztítsa a Perzsiában élő zsidókat. A bibliai történet szerint Hámán, a király kegyeltje és minisztere meggyűlölte a zsidókat és az egész nemzetet ki akarta irtani. Naponta vetettek neki sorsot, hogy melyik nap kedvező a terv véghez vitelére, innen az ünnep neve – a “pur” sorsvetést jelent, ennek többes száma a purim.

Fellépnek:
Bíró Eszter
Darvas Ferenc
Falusi Mariann
Koltai Róbert
Nógrádi Gergely

Ajánló


Baba topogtató 3 éves korig ajánlott Csütörtökönként 16.30−17.30

„Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály!”– ünnepli a Hunyadiak győzelmét az…

Mindenki megvan? - Angster Mária sorozata 1. rész ELFOGADÁS