Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Ha én gazdag lennék... Purimi gálakoncert sztárokkal

Ha én gazdag lennék... Purimi gálakoncert sztárokkal

Ha én gazdag lennék.... Purimi gálakoncert sztárokkal című koncert kerül megrendezésre a Szekszárdi Magyar - Izraeli Baráti Társaság és a Babits Mihály Kulturális Központ közös szervezésében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 26. kedd, 19:00

A zsidó naptár szerint ádár hónap 14. napján, az előző napnyugtától az aznapi első három csillag megjelenéséig (a Gergely-naptár szerint idén március 11-én) tartják purimot, az ószövetségi eredetű zsidó tavaszünnepet, a “zsidó farsangot”. A hagyományosan karneválokkal és társas összejövetelekkel együtt járó ünnepen a zsidók arra emlékeznek, hogy Eszter, Ahasvérus (Artaxerxész) perzsa király zsidó származású felesége megakadályozta, hogy a király főembere, Hámán elpusztítsa a Perzsiában élő zsidókat. A bibliai történet szerint Hámán, a király kegyeltje és minisztere meggyűlölte a zsidókat és az egész nemzetet ki akarta irtani. Naponta vetettek neki sorsot, hogy melyik nap kedvező a terv véghez vitelére, innen az ünnep neve – a “pur” sorsvetést jelent, ennek többes száma a purim.

Fellépnek:
Bíró Eszter
Darvas Ferenc
Falusi Mariann
Koltai Róbert
Nógrádi Gergely

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!