Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


GOSPEL KARÁCSONY Dexter Walker & Zion Movement /Chicago, Usa/ 30 énekessel
2

GOSPEL KARÁCSONY Dexter Walker & Zion Movement /Chicago, Usa/ 30 énekessel

A Zion Movement Min. Dexter Walker vezetésével egész biztosan egy nem megszokott Istentiszteletbe röpíti a nézőközönséget.

Aktuális előadások2016 után ismét Magyarországra látogat a Dexter Walker & Zion Movement /Chicago, USA/, a közönség elsőként lehet részese ennek a páratlan közösségi élménynek.

A 30 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel 3 híres szólista is. A kórust mindig élőben, egy öt tagból álló zenekar kíséri. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, szívhez szóló dalokat adnak elő, igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról. A szólista és a kórus felelgetős énekéhez látványos, dinamikus koreográfiák tartoznak. Ennek köszönhetően már rengetegszer előfordult, hogy az előadás a közönséget is magával ragadta és a koncert vége felé a nézők már állva együtt énekeltek a kórussal.

A chicagoi Zion Movement az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb formáció Amerikában. 2019-ben elnyerték a Stellar Gospel Music Award-on a legjobb kórunak járó díjat az Egyesült Államokban, valamint szintén ebben az évben a The Steeple Awards-on a legjobb CD címet.

Dexter Walker és a Zion Movement egy energikus és fegyelmezett vallási kórus és eltökélt szándékuk, hogy a kórus műfaját visszahozzák, felvonultatva egy széles skálájú Gospel repertoárt a régebbiektől egészen a legújabbakig.

2015-ben a Zion Movement 3. lemezfelvétele zajlott, Percy Bady Grammy díjas producer segédletével.
Az első kislemez erről az albumról a ';God's Got Me ', mely egész nemzetekre volt nagy hatással.

A több mint fél milliós Youtube videónézettségükkel szerves részei a missziónak, és lehetővé vált, hogy 2016-ben egy nemzetközi turnén vehessenek részt, Romániában, Magyarországon, Svájcban és Olaszországban.

2012-ben megynyerték a Verizon ' How sweet the sound' elnevezésű nemzeti kórusversenyét. A fődíj egy lemezszerződés volt az eOne/Light Records-nál és egy válogatás albumot adtak ki ' Greater than before ' címmel.

Ez a lemez 3 elismerést is kapott: jelölték a 2014-es Stellar Díjra 'kortárs kórus' kategóriában, megnyerte a ChicagoMusic Award ' a 2014-es 'év legjobb kortárs kórusa ' díját valamint jelölést kapott a 2014-es Dove Awards ' az évtradicionális Gospel lemeze ' díjára.

Az eOne kiadónál készült albumról elismeréssel nyilatkoztak a szakma nagyjai is, többek közt Donald Lawrence ésClark Sister. Az elismerés elsősorban a kórustagok káprázatos hangját és a változatos és átszellemült előadásmódotilleti.

2005-ben, megalakulásuk második évfordulóját a Zion Movement egy 2300 -as létszámot vonzó koncerttel ünnepelte mely egyben az első élő felvételük is lett Michael Weatherspoon jóvoltából. A felvételek 2007-ben értek véget és azév júniusában adta ki azokat a Found Sound Music kiadó.

A kampányuk mottója: ' Hozzuk vissza a Kórus műfajt!

A közösségnek olyan kiválóságokkal volt szerencséje egy szinpadon állni mint Albertina Walker & the Caravans, Dr.Bobby Jones, Shirley Caesar, a chicagoi templomi kórus, Walter Hawkins püspök, Dewayne Woods, Dottie Peoples, Ricky Dillard, New Direction, LaShun Pace, Donald Lawrence, Angie Spivey, Clark Sisters, Charles G. Hayes & The Warriors, Darius Brooks, Pastor Marvin Sapp, Evelyn Turrentine-Agee, Byron Cage, Vashawn Mitchell, The Singletons és Tye Tribett.

A Chicago Music Awards díjátadón 'legjobb új előadó ' és ' legjobb Gospel előadó' kategóriában is jelölést kaptak ( 2007-ben és 2008-ban ).
A Rhythm of Gospel Award gálán pedig ' az év közösségi Gospel kórusa ' és 'év előadója' kategóriában kaptak jelölést ( 2009-ben és 2010-ben ).

Az amerikai Szív Egyesület kórusversenyén elnyerték a legjobb kórusnak járó díjat ( 2010 ) , a chicagoi Music Awards-on pedig ' legjobb Gospel előadó ' kategóriában nyertek ( 2011 ) . A chicagoi Gospel Jubilee Award-on a ' legjobb élő Gospel előadás ' valamint ' legjobb Gospel kórus ' kategóriában vihették el az első díjat ( 2011 ).
A Texas Gospel Music Excellence díjátadón ' az év kórusa' és ' az év CD projektje ' díjat nyerték el ( 2011 ).
A dél-floridai Gospel díjkiosztón az ' év kórusása ' díjra, a Stella Díjkiosztón pedig az 'év Tradicionális kórusa ' díjra jelölték őket.

Ajánló


Meglepetésekkel és érzelemmel teli esttel tér vissza a Müpa pódiumára Szekeres Adrien. Felejthetetlen…

Az együttes három új taggal rengeteg újdonságot tartogat a közönségnek. Természetesen felcsendülnek a…