Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Global Control and Censorship - Felnőtt belépőjegy

Global Control and Censorship - Felnőtt belépőjegy

Európa több városát megjárt tárlat a megfigyelésről, az ebből fakadó félelmekről és annak hatásairól. A MODEM és a Goethe Intézet bemutatja a "GLOBAL CONTROL AND CENSORSHIP" című kiállítását, ami először a ZKM | Karlsruheben volt látható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A tudás hatalom. A legnagyobb hatalom viszont azé, aki az információáramlás fölött rendelkezik. Az élet valamennyi területének digitalizálása és hálózatba kapcsolódásuk az infoszférában világszerte összekötötte egymással az embereket. Milliárd szám generáljuk nap mint nap a legkülönfélébb tartalmakat és adatokat, melyek pillanatok alatt járják körül a Földet. Ezeket az adatokat az állami és magánszolgáltatók már keletkezésük közben lehalásszák, – még mielőtt odaérnének a fogadóhoz – hogy aztán saját céljaikra használják fel azokat.

Globális gazdasági vállalatok tömeges adatszerzés és célzott marketingstratégiák útján húznak hasznot felhasználóik egyéni és társadalmi függőségeiből. Az állami szolgálatok pedig a nemzetbiztonság csalóka érvével munkálkodnak leplezetlenül azon, hogy az adatgyűjtést egyre jobban kiterjesszék és módszereiket tovább tökéletesítsék.

Csakugyan ott tartanánk, hogy a megfigyelés és cenzúra nagy hatalmú intézményeinek való kiszolgáltatottság már conditio humanává, kultúránk alapvető feltételévé vált? A mindent behálózó megfigyelés a gyanakvás egyre erősödő kultúrája belenyugvást, öncenzúrát, vagy akár cinkos alkalmazkodást is kitermelhet.

Kurátor:
Nolasco-Rózsás Lívia
Bernhard Serexhe

Kiállított művészek:
aaajiao (CN), Hamra ABBAS (KW / US), Selma ALAÇAM (DE), Halil ALTINDERE (TR), Daniel G. ANDÚJAR (ES), Benera & Estefan (RO), Osman BOZKURT (TR), James BRIDLE (GB / GR), Alice CAVOUKDJIAN dite GALLI (FR / DE), Hasan ELAHI (BD / US), Finger Pointing Worker + Kota TAKEUCHI (JP), Michael GRUDZIECKI (PL / DE), KIT-KASTEL (DE), Frédéric KRAUKE (DE), Marc LEE (CH), Virginia MASTROGIANNAKI (GR), MÁTRAI Erik (HU), Ruben PATER (NL), Dan PERJOVSCHI (RO), Ma QIUSHA (CN), Oliver RESSLER (AT), Bernhard SEREXHE (DE), Christian SIEVERS (DE), Technologie und das Unheimliche (HU/DE), Ivar VEERMÄE (EE/DE), Alex WENGER (CH / DE) & Max-Gerd RETZLAFF (DE)

Együttműködő partner a Debreceni Német Kulturális Fórum.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

zenés party két részben

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!