Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Fúrnitúr (16+)

Fúrnitúr (16+)

Fúrnitúr
bútorozott tragikomédia élő zenével és halott álmokkal

Aktuális előadásokShivak Shurman gyereket akar. Becsülettel átrágta magát a „Kilenc hónap férfiszemmel", az „Apák bibliája" és egyéb ismeretterjesztő kiadványokon. Még barátnője is van a gyermeknemzéshez. Shivak Shurman tehát úgy érzi, felkészült az apaságra. Már csak a lakását kellene átalakítania a gyermekáldáshoz. Ehhez nyújt segítséget a Fúrnitúr lakberendezési áruház, melynek elkötelezett dolgozói nem csupán a vásárló vágyait elégítik ki. Szükség esetén a felkészületlenségével, sőt esetleges alkalmatlanságával is szembesítik. És ezt akkor is megteszik, ha a vevő nem kér a speciális szolgáltatásokból.
A Fúrnitúr kőkemény kiképzést biztosít minden ügyfelének, hiszen egy gyerek körül számos teendő akad a gügyögésen kívül: Shurman megtanulja, hogyan kell használni az orrszívó porszívó elnevezésű kínzóeszközt. Hogy miképpen szokás hatást gyakorolni a székrekedéses gyermek lelkére és bélrendszerére. Sőt, még a sajátos szexuális szokásokkal rendelkező apóstípusokra is meg kell szereznie a jogosítványt. Mindezt persze ajánlatos lenne idegrohamok nélkül végigcsinálni, hogy a szerelemből is megmaradjon valami a gyermekvállaló ivaros lények között.
És hogy mindez sikerül-e a leendő apának, az majd az áruház kasszájánál fog csak kiderülni. Egyébként azt tudták, hogy egy ipari porszívóval ki lehet szívni az ember lelkét?

 

"Ahogy a családi fészket építgetjük, egyfajta belső lakberendezés is zajlik, ami időnként embert próbáló feladat. Vannak bútoraink, amelyek időtállóan strapabírók, jól kihasználhatók, vannak szétszedhetők és tetszés szerint variálhatók és olyanok, amelyek szinte megmozdíthatatlanul beékelődnek életünkbe generációról generációra. Van olyan, amelyiktől előbb vagy utóbb megválunk és olyan, amihez megmagyarázhatatlanul ragaszkodunk. Lehet olyan bútorunk is, aminek sosem találjuk igazán a helyét, de kitartóan keresgéljük.”
Dr. Widder Szilvia, pár- és családterapeuta

 

Szereposztás:

SHIVAK SHURMAN: Bera Márk

LÁNY: Vlasits Barbara

MODERÁTOR: Köles Ferenc

APÓS: Urbán Tibor

ANYÓS: Herczeg Adrienn

GYEREK: Arató Ármin

NŐ: Györfi Anna

GÜNTER: Stenczer Béla

GAVRIL: Tóth András Ernő

GIDEON: Füsti Molnár Éva

FÜRJ: Götz Attila 

ZENEKAR: Bókai Zoltán és a zenészek

Ajánló


A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Az igazgató és titkára…

ERICH KASTNER: A KÉT LOTTI

Példázat a gyermeki szeretet hatalmáról…

Kertész Imre. Kaddis a meg nem született gyermekért Kertész a Kaddisban gyönyörű, költői…