Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


fuego bordado

fuego bordado

A flamenco akárcsak maga a tűz. Benne a dallam, a mozdulat, a pergő ritmus, a különféle kultúrákból érkező hatások, a zene és tánc egybefonódásában összeérő szándék, a perc öröme, mint megannyi apró öltés, veretes dísz, finom motívum.

fuego bordado
FLAMENCO FUSIÓN HÚNGARO MEXICANO

Egy mindent átható energia, erő és akarat, az érzelmek szabad folyása, egy megállíthatatlan közlésvágy, egy több száz éve viruló tradíció. A flamenco akárcsak maga a tűz. Benne a dallam, a mozdulat, a pergő ritmus, a különféle kultúrákból érkező hatások, a zene és tánc egybefonódásában összeérő szándék, a perc öröme, mint megannyi apró öltés, veretes dísz, finom motívum. Így talál egymásra a Karib tenger mellől érkező flamenco jazz ringató, máskor pergő szenvedélyessége és a magyar roma flamenco fúzió keserédes varázsa.

A FUEGO BORDADO a mexikói ZAMAPAAX kiváló zenészei, Fernando Soto González gitárművész és Angel Ramos Magaña ütőhangszeres, valamint a DE COBRE nemzetközi projektn ek két tagja, Keck Mária és Böröcz Petra találkozása révén jött létre. A négy résztvevő zenél, énekel, táncol, zenei dialógusokban fonódik össze a színpadon, követve a flamenco és a jazz improvizatív nyelvének sodrását, ezzel teremtve egy friss, áramló, fe szes és izgalmas élményt egymásnak és a közönségnek egyaránt.

Felállás
Keck Mária - ének, tánc
Böröcz Petra - tánc
Fernando Soto Gonzáles - gitár
Angel Ramos Magaña - cajón

(KÖSZÖNJÜK, HA TÁMOGATÓJEGY VÁSÁRLÁSÁVAL HOZZÁJÁRULNAK A MEXIKÓI ZENÉSZEK UTAZTATÁSÁHOZ!)

Ajánló


A Szkéné saját fejlesztésű online színházi játékában a nézők közvetlenül alakítják a történetet,…

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.

Hazánk egyik legnépszerűbb zenekara új nagylemez ismét feszegeti a határokat, hogy fellélegezhessünk szorításuk…