Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Frankófon Filmnapok: A torony (Wardi)

Frankófon Filmnapok: A torony (Wardi)

Wardi, a 11 éves palesztin leányka egy libanoni menekülttáborban él a családjával. Azon a napon, amikor szeretett dédapja rábízza a régi háza kulcsát, Wardi megijed, hogy az öreg végleg feladta a reményt a hazatérésre.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 1. vasárnap, 18:30

A torony (Wardi)
R.: Mats Grorud | Norvég–francia–svéd animációs film, 2019, 80’ | Francia nyelven, magyar és angol felirattal

Bejrút, Libanon. Wardi, a 11 éves palesztin leányka egy menekülttáborban él a családjával, ő már ott is született. Dédapja, Sidi az elsők között érkezett oda, miután 1948-ban el kellett hagynia a faluját. Azon a napon, amikor Sidi rábízza a régi háza kulcsát, Wardi megijed, hogy szeretett dédapja végleg feladta a reményt, hogy valaha még hazatérhet.

„A torony keserédes humorral villantja fel a remény sugarait.” Hollywood Reporter


Wardi
R.: Mats Grorud | Animation, 2019, 80’ | Pays : France, Norvège, Suède | Français sous-titré Hongrois

Beyrouth, Liban, aujourd’hui. Wardi, une jeune Palestinienne de onze ans, vit avec toute sa famille dans le camp de réfugiés où elle est née. Sidi, son arrière-grand-père adoré, fut l’un des premiers à s’y installer après avoir été chassé de son village en 1948. Le jour où Sidi lui confie la clé de son ancienne maison en Galilée, Wardi craint qu’il ait perdu l’espoir d’y retourner un jour.

« The Tower is filled with moments of bittersweet humor and shreds of hope. » Hollywood Reporter

 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!