Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Filmvetítés - Világjáró sorozat III. - Peru - Az Inkák Öröksége

Filmvetítés - Világjáró sorozat III. - Peru - Az Inkák Öröksége

2019. február 25-én egy új sorozattal bővül az UP Újpesti Rendezvénytér programkínálata.
A Világjáró sorozat gazdája Németh György, aki igazi újpesti lokálpatrióta, akinek még a nagypapája is – aki festőművész volt – Újpesten született és élt.
 több

Németh György szenvedélyes utazó. Kalandos utazásai során igyekszik megragadni a különleges élmények pillanatait, amiket aztán sajátos módon a számítástechnika eszközeivel úti filmekké szerkeszt. Már 60 felé közelít az egyórás úti filmjeinek száma, melyekben látleletet kaphatunk az adott ország kulturális, történelmi, földrajzi és etnikai ismereteiről.

Peru - az inkák öröksége
Kevés olyan hely van a Földön, mely olyan múlttal büszkélkedhet, mint Peru. Dél-Amerika nyugati felének különös varázsát az indián kultúrák máig tartó hatása és az Andok hatalmas hegyláncai között élő emberek latin mentalitása teremti meg. Az egy órás filmben találkozhatunk az őseik hagyománya szerint élő indiánokkal és láthatjuk a végtelennek tűnő sivatagokat éppúgy, mint az esőerdők varázslatos szurdokait és tavait. A Nazca Sivatag gigantikus, mértani alakzatai, az inka birodalom fenséges romjai, a misztikus Machu Picchu és a spanyol hódítók korának építészeti remekművei teszik teljessé a nem mindennapi utazás élményeit. A filmet rövid bevezető és az alkalomhoz illő gitárzene előzi meg. Mindenkit szeretettel várunk.