Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Fesztivál Akadémia Budapest: Beharangozó koncert
6

Fesztivál Akadémia Budapest: Beharangozó koncert

Duó, kvartett, kvintett: Bartók, Sosztakovics, Schubert. Budapest legjelentősebb nyári kamarazenei fesztiválja, a 2020. július 9. és 19. között megrendezésre kerülő Fesztivál Akadémia Budapest beharangozó koncertjén a fesztivál művészeti vezetői, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás állandó kamarapartnereikkel, Kokas Dórával és Maxim Rysanovval, valamint napjaink egyik legfoglalkoztatottabb csellistájával, a Jerusalem Quartet tagjaként is jól ismert Kyril Zlotnikovval játszanak együtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 27. szerda, 19:30

Fesztivál Akadémia Budapest: Beharangozó koncert

MŰSOR:

    Bartók Béla: 44 hegedűduó (BB 104) – válogatás
    Illyés Gyula, Radnóti Miklós és József Attila versei
    Dmitrij Sosztakovics: 8. (c-moll) vonósnégyes, op. 110
    Franz Schubert: C-dúr vonósötös (D. 956)

Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű); Maxim Rysanov (brácsa); Kyril Zlotnikov, Kokas Dóra (cselló); Hegedűs D. Géza (színművész)

Házigazda: Fazekas Gergely (zenetörténész)

Duó, kvartett, kvintett: Bartók, Sosztakovics, Schubert. Budapest legjelentősebb nyári kamarazenei fesztiválja, a 2020. július 9. és 19. között megrendezésre kerülő Fesztivál Akadémia Budapest beharangozó koncertjén a fesztivál művészeti vezetői, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás állandó kamarapartnereikkel, Kokas Dórával és Maxim Rysanovval, valamint napjaink egyik legfoglalkoztatottabb csellistájával, a Jerusalem Quartet tagjaként is jól ismert Kyril Zlotnikovval játszanak együtt. Az öt muzsikus közötti rendkívül intenzív zenei kémia nemcsak annak köszönhető, hogy közülük négyen egy családba tartoznak – a 2020-as Fesztivál Akadémia témája a „Családfák” –, hanem az is, hogy valamennyien ugyanannak a zenei hagyománynak a képviselői. Annak a hagyománynak, amelybe Schubert, Bartók és Sosztakovics is beletartozik.

Különös zenei-költői szvit alkotja a koncert első számát: Bartók hegedűduói lépnek dialógusba Illyés Gyula, Radnóti Miklós és József Attila verseivel (utóbbiakat Hegedűs D. Géza előadásában hallhatjuk majd), ezt követően pedig Sosztakovics 8. (c-moll) vonósnégyese hangzik el. Bár a művet a fasizmus és a háború áldozatainak ajánlotta a zeneszerző, a fia szerint általában a totalitárius rendszerek áldozataira gondolt. Amikor a Borogyin Kvartett 1962-ben lemezre vette a művet, és eljátszották Sosztakovics otthonában a darabot, a zeneszerző nem tudott megszólalni: arcát a kezébe temette és némán zokogott. A koncert második felében a kamarazenei repertoár egyik legjelentősebb darabja Schubert utolsó, kultikus kamaraműve, a C-dúr vonósötös hangzik el: ez a „mennyei hosszúságú” kompozíció, amelyben éteri nyugalmat sugárzó szakaszok váltakoznak a legdrámaibb pillanatokkal, a mű, amelyben az emberi létezés teljessége benne foglaltatik.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!