Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence -
5

Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence -

A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 17. szombat, 20:00

Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence - BMC lemezbemutató

Közreműködik:
Harcsa Veronika - ének
Dan Bárta - ének
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, elektronika
Vít Křišťan - zongora, elektronika
Robert Balzar - nagybőgő
Kamil Slezák - dob

Hangokkal lefesteni a csendet valahol olyan, mint tűzzel ábrázolni a vizet, eltáncolni a kövek mozdulatlanságát. Most mégis erre vállalkozik Fekete-Kovács Kornél trombitaművész-zeneszerző a cseh Robert Balzar Trióval, illetve Harcsa Veronika és Dan Bárta énekművészekkel közös, A csend különböző aspektusai (Different Aspects of Silence) című produkció során. Fekete-Kovács Kornél két éve találkozott a Robert Balzar Trióval, akikkel azóta is rendszeresen együttműködik, majd a közös zenei gondolkodás a népszerű cseh jazzénekes, Dan Bárta közreműködésével vált teljessé.

A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől. A zene tehát determinál, ugyanakkor felszabadít, ez pedig a zenei koncepcióban is megnyilvánul: a megkomponált témák kollektív, irányított improvizációkkal váltakoznak, fenntartva a felszabadító erejű kötöttségek és a kötetlenség egyensúlyát. A lírai, elegáns és intim hangvételű szerzemények szövegeit Kornél olyan szerzőktől válogatta, mint William Blake vagy a szúfi filozófus és költő, Rúmi.

A dalok ezúttal a hangszínbeli gazdagságáról is híres Harcsa Veronika, valamint a legjelentősebb cseh díjakat többször elnyert, szuggesztív színpadi jelenléttel bíró Dan Bárta hangján szólalnak meg. A koncert egyben a jövő év elején megjelenő, Different Aspects of Silence című BMC Records-album bemutatójaként is szolgál, amelyen a csend tapasztalatától elidegenedett, 21. századi hallgató árnyalt zenei képet kaphat a csend különböző aspektusairól.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Sáfrány, a válóperes ügyvéd irodájában egymásnak adják a kilincset az ártatlan és jóval kevésbé ártatlan hölgyek és urak, lányok és fiúk, hogy rimánkodva kérjék őt, segítsen a bíróság előtt bebizonyítani: hiába a csalóka látszat, valójában nem történt semmi..

Szergej Prokofjev: HÁBORÚ & BÉKE Kortárs opera - Premier Az előadás megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott. Opera tizenhárom jelenetben, két részben, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott.

Ajánló


A Se itt, se ott egy fergeteges vígjáték, melyet Esztergályos Cecília 80. születésnapjára, jutalomjátékul tűz műsorára az Újszínház.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!