Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Farkas vs Piroska

Farkas vs Piroska

Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek....

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 12. kedd, 14:00

Grimm
Színpadi változat SZILÁGYI BÁLINT
FARKAS VS. PIROSKA

Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek.
Például mit reggelizett aznap Piroska? És mit a Farkas? Mi van Piroska kosarában? Mi a Farkas kedvenc színe? Milyen virágokkal találkozik Piroska az erdőben? A virágok vajon miről énekelnek neki? Mi történik Piroskával és a Nagymamával a Farkas gyomrában? És ki mindenki lakik még ott? Mi Piroska első szava, amikor meglátja a Vadászt? Mi az Anya első szava, amikor viszontlátja Piroskát? Kinek van több foga: a Nagymamának vagy a Farkasnak? Ezekre a kérdésekre is válaszol az előadás. Expedíció. Felfedezőút. A világ fölmérése egy piros kislány kezét fogva. Mindenkinek, akinek valaha végig kellett menni egy sötét erdőn, egyedül.

Szilágyi Bálint bábrendezőként szerezte diplomáját 2017-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A legfiatalabb rendező korosztály egyik legkeresettebb, legígéretesebb tehetsége. Előadásainak különleges nyelvi és képi költészete élvezhető az általános iskolás elsős és nyolcadikos diákok részére egyaránt. Így a Piroska és a farkas általa készített, új színpadi változata reményeink szerint az évad egyik nagy közönség kedvence lesz kicsik és nagyok körében is.


Piroska............................... FODOR BOGLÁRKA M.V. / VARGA FEKETE KINGA E.H.
Anya......................................................... MUNKÁCSI ANITA / NYOMTATÓ ENIKŐ
Nagymama.............................................................. JENEI JUDIT / HORVÁTH RÉKA
Vadász......................... GEORGITA MÁTÉ DEZSŐ M.V. / KOROKNAI SÁNDOR M.V.
Farkas........................................................... GYURIS TIBOR / OSVÁTH JUDIT M.V.

Látványtervező: MÁRKUS SÁNDOR                               
Zeneszerző: TALLÉR ZSÓFIA
Súgó: TANYIK ZSÓFIA                                                             
Ügyelő: SÁRKÖZI ISTVÁN
Rendezőasszisztens: RAJKÓ BALÁZS

Rendező: SZILÁGYI BÁLINT


Bemutató: 2019. október 11.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!