Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét. Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Aktuális előadásokFábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét.

1975-ig a Tolna Megyei Bukovinai Székely Hagyományőrző csoportjának énekese, mesemondója majd a Kalamajka zenekar és az Egyszólam zenekar énekes-gardonos mesemondója. 1979-ben a Népművészet Ifjú Mestere, 2009-ben pedig Életfa-díjat, az Oktatási és Kulturális Minisztérium életmű-díját kapta meg.

1999-től az Óbudai Népzene Iskola népi ének tanára, de oktatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is, illetve folyamatosan hagyományos mesemondást tanít a Hagyományok Házában.

Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Közreműködők:

Székely Levente
Juhász Zoltán
Sáringer Kálmán
Komáromi Márton, Komáromi Kristóf
Havay Viktória
Tankó Eszter - Gyimes
Hajtó Józsefné - Bukovina