Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Gyökér adja fáját, fája adja ágát - Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Gyökér adja fáját, fája adja ágát - Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét. Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét.

1975-ig a Tolna Megyei Bukovinai Székely Hagyományőrző csoportjának énekese, mesemondója majd a Kalamajka zenekar és az Egyszólam zenekar énekes-gardonos mesemondója. 1979-ben a Népművészet Ifjú Mestere, 2009-ben pedig Életfa-díjat, az Oktatási és Kulturális Minisztérium életmű-díját kapta meg.

1999-től az Óbudai Népzene Iskola népi ének tanára, de oktatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is, illetve folyamatosan hagyományos mesemondást tanít a Hagyományok Házában.

Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Közreműködők:

Székely Levente
Juhász Zoltán
Sáringer Kálmán
Komáromi Márton, Komáromi Kristóf
Havay Viktória
Tankó Eszter - Gyimes
Hajtó Józsefné - Bukovina

Ajánló


2020. április 4- én, szombaton kerül megrendezésre a VIII. Viharsarki Vigadalom, nemzetközi néptánc…

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani…

Világjáró énekesünk, Bretz Gábor barokk és bécsi klasszikus mesterek műveiből összeállított koncertjén Bach…