Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Eötvös Péter és a Musikfabrik Köln / AZ ÉVAD MŰVÉSZE
3

Eötvös Péter és a Musikfabrik Köln / AZ ÉVAD MŰVÉSZE

Az évad művésze hangversenyeinek összeállításakor lényeges szempont, hogy a három koncert minél sokszínűbben mutassa be a muzsikus tevékenységét. Eötvös Péter esetében ez aligha nehéz: a zeneszerző egyszersmind karmester is, aki saját művein kívül fiatal alkotók kompozícióit is szívesen megismerteti a közönséggel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 17. kedd, 19:30

2019. szeptember 17. kedd
19:30 — 22:00

    Alex Nante: Rite et jeu - ősbemutató hangszeres együttesen
    Eötvös Péter: Secret Kiss - német nyelvű bemutató japán női hangú mesélőre és hangszeres   együttesre, Mezei Mari szövegválogatása Alessandro Baricco Selyem című regényéből
    Malika Kishino-Naki Ryu: Flutter echo oboaszólóra - ősbemutató
    Eötvös Péter: Szonáta hat hangszerre - három zongorára és három ütőre

Az évad művésze hangversenyeinek összeállításakor lényeges szempont, hogy a három koncert minél sokszínűbben mutassa be a muzsikus tevékenységét. Eötvös Péter esetében ez aligha nehéz: a zeneszerző egyszersmind karmester is, aki saját művein kívül fiatal alkotók kompozícióit is szívesen megismerteti a közönséggel.
A Musikfabrik Köln 1990-es alapítása óta a nemzetközi mezőny legjelentősebb kortárs zenei együttesei közé tartozik. Eddigi fennállása során a fúvós és vonós szólisták, valamint zongoraművészek alkotta ensemble Karlheinz Stockhausentől Georg Friedrich Haasig, Mauricio Kageltől Louis Andriessenig, Harrison Birtwistle-től Wolfgang Rihmig a legkülönfélébb zeneszerzőkkel működött együtt, előnyben részesítve az innovatív gondolkodású művészeket - s hasonlóképpen válogatva olyankor is, ha karmesterről, rendezőről vagy koreográfusról volt szó.
Eötvös Péter is az együttes partnerei közé tartozott és tartozik. A Musikfabrik Kölnnel közös koncertjén ez alkalommal két saját művét és két pályatársának kompozícióit vezényli. A két saját alkotás közül az öt hangszerre és beszélőre komponált melodráma, a Secret Kiss 2018-ban befejezett új darab, a három billentyűs hangszerre és három ütősre fogalmazott Sonata per sei pedig 2006-os keltezésű. Mindkét opus lényeges eleme a kísérletező gondolkodásmód érvényesítése.
A koncerten megszólaló két további mű alkotóinak közös tulajdonsága, hogy fiatalok, s így mostani szereplésük Eötvös Péter pályájának a zeneszerzés és a karmesteri munka mellett egy újabb fontos vonulatára: az ifjú tehetségeket felkaroló mentori tevékenységére irányítja a figyelmet.

Vezényel: Eötvös Péter

Közreműködik:
mesélő    Ryoko Aoki

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!