Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - “Szentségtelen létedre nem félsz Angyali ..."- Várkert Irodalom

ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - “Szentségtelen létedre nem félsz Angyali ..."- Várkert Irodalom

2021-ben folytatódik a Várkert Irodalom népszerű sorozata, a Nagy Magyar Versek, azaz az ENEMVÉ. Minden hónapban más a szervező gondolat, amelyet összefűz három ismert színész és egy népszerű zenész játéka.

Versek tündérekről, koboldokról, óriásokról, törpékről. Egyszarvúakról, és zöldszemű tigrisekről. Versek távoli és közeli, mesebeli és képzeletbeli vidékek lakóiról. Balladák és haikuk a tudaton túli világból. Csodálatos utazások fantasztikus koponyák körül.

Tervezett szerzők, idézetek: József Attila, Faludy György, Márai Sándor, Fodor Ákos, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nádas Péter, Esterházy Péter és sokan mások.

Közreműködik: Molnár Piroska, Csőre Gábor, Kamarás Iván, színművészek

Zene: Szivák Zsolt (Cloud9+)

Szerkesztő: Ugron Zsolna

 

Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

 

„Utolsó Szavaimat

elmondtam már? meglehet;

akkor ezek

a torkomon-rekedt-ragadt

Utolsóelőttiek.

Fodor Ákos

„A franciák szerint igazi fantáziája annak van csak, aki látni tudja a valóságot. Ez a képesség ritka. Az emberek azt hiszik, a fantázia egyértelmű valamilyen soha nem létezett tünemény megálmodásával. De a soha nem létezett tüneményeknek nincs kezük, sem lábuk, olyanok, mint a griffek, s aminek nincs köze a valósághoz, az unalmas és gyermekes. Az igazi képzelőerő a valóságból építi fel az újat, a csodálatost, a meglepőt.” (Márai A képzelőerőről)

Ajánló


Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a…

A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül…

Weöres Sándor költői mesejátéka a szó legmélyebb, legnemesebb értelmében mese is, játék is.…