Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Emberek és Állatok a Nagy háborúban- Mikulás napi kutyás vezetés 9-12 éveseknek - Regisztrációs jegy

Emberek és Állatok a Nagy háborúban- Mikulás napi kutyás vezetés 9-12 éveseknek - Regisztrációs jegy

Az első világháborúban az egymással szemben harcoló felek hadseregeiben 16 millió állat szolgált. Igavonó lovakról, hírszerző galambokról, gáztámadást jelző kanárikról, sebesültkereső és kabalakutyákról, sőt a hátországban szántó elefántokról is mesélünk az Új világ született című kiállításunk 9-12 éves gyermekeknek szóló tárlatvezetésén.

Sajnálattal értesítjük, hogy a 2019. december 6-án 16.00 órai kezdettel meghirdetett Emberek és állatok a Nagy Háborúban című, gyermekeknek szóló kutyás tárlatvezetésünk elmarad, mert négylábú főszereplőnk, Ronin örökre lehunyta szemét.
 
A meghirdetett időpontban 8-12 éves gyermekeknek szóló tárlatvezetéssel várjuk Önöket az Új világ született első világháborús állandó kiállításunk földszinti termeiben. A tárlatvezetésen részt vesz Ronin gazdája, Púza András leszerelt katona is, és a program során továbbra is hangsúlyosan jelennek meg a háborúban részt vevő két- és négylábúak.
A program időtartama: 45 perc
A tárlatvezetést követően a kiállítás első és második emeleti termei is ingyenesen megtekinthetők.
 
Az előre nem tervezett, sajnálatos programváltozásért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük.
Kutyás tárlatvezetéssel legközelebb tavasszal készülünk, kérjük, további információkért kövesse honlapunkat és Facebook-oldalunkat.

 

 

Vendégünk lesz Púza András és kutyája Ronin. Andrást már gyerekkorában rabul ejtette a kutyák világa, ahogy ő mondta „kutyaszőrbe kapaszkodva tanultam járni”. Később fontos élmény volt András számára, hogy egy személykereső mentőkutyás csapat tagjaként bővíthette ismereteit. Az itt szerzett tapasztalatok elindították a hobbi kutyatartástól a hivatásos kutyakiképzés irányába. Később katonaként szolgált a Magyar Honvédségben, megjárta Afganisztánt, egy 7 hónapos misszióban kutyavezető tűzszerészként. Itt az extrém helyzetekben szükséges kitartás fontosságát és a csapatszellem életmentő erejét tanulta meg. Innen szerelt le kutyájával, Roninnal, aki most már a sok bombakeresés után élvezi a családi kutya szerepét és mesélnek nekünk a 21. századi missziós szolgálatról.

Ajánló


Van, aki éjnek idején szeret zenét hallgatni. Az éjjel fél 12-kor kezdődő Midnight…

Igazi örömzene vígszínházi színészektől! Ez a A GRUND - vígszínházi fiúzenekar!