Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Elgar: Gerontius álma / MINDENSZENTEK
4

Elgar: Gerontius álma / MINDENSZENTEK

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara hangversenyéletünk egyik nagy adósságát törleszti, megszólaltatva a mifelénk ritkán játszott nagy angol késő romantikus, Edward Elgar életének fő művét, az előző századforduló legjelentősebb alkotásai közé tartozó Gerontius álmát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 1. hétfő, 19:30

Elgar: Gerontius álma / MINDENSZENTEK

Vezényel: Markus Stenz

Közreműködők:
tenor: Andrew Staples
mezzoszoprán: Láng Dorottya
bariton: James Rutherford
Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara hangversenyéletünk egyik nagy adósságát törleszti, megszólaltatva a mifelénk ritkán játszott nagy angol késő romantikus, Edward Elgar életének fő művét, az előző századforduló legjelentősebb alkotásai közé tartozó Gerontius álmát. Nem véletlen, hogy a kompozíció Mindenszentek alkalmából hangzik fel, hiszen a John Henry Newman szövegét megzenésítő darab egy hívő lélek útját ábrázolja a halálos ágytól Isten ítélőszékéig és a Purgatóriumig.

Elgar az anglikán Nagy-Britanniában a katolikus kisebbséghez tartozott, s oratóriumát is olyan szerző szövegére alkotta meg, aki anglikán lelkészből lett katolikus püspökké. A három szólistára, kórusra és zenekarra komponált, mintegy kilencvenöt percnyi időtartamú, kétrészes alkotás a késő romantika gyöngyszeme, mely a maga korában lassan vált elismertté, és azóta is megmaradt az angol nemzeti repertoár részének. Előadásai, hanglemezfelvételei többnyire a brit zeneélet keretein belül valósulnak meg, ezért is kivételes lehetőség, hogy ezúttal a magyar közönség is hallhatja, gazdagítva általa a képet, mely az elmúlás és a lélek önvizsgálata gondolatkörével foglalkozó művekről bennünk él. A szólisták sorából a tenor Andrew Staples elismert brit operaénekes, a külföldön sikereket arató Láng Dorottya a Müpa közönségének régi kedves ismerőse, a bariton James Rutherfordot pedig először a Budapesti Wagner-napok Mesterdalnokok-előadásának remek Hans Sachsaként zártuk szívünkbe. A Bernstein- és Ozawa-növendék német karmester, Markus Stenz a különlegességek és a kortárs művek elismert specialistája - Kurtág György A játszma vége című operájának ősbemutatóját is ő vezényelte 2018-ban, a milanói Scalában.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!