Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ÉGNEK A BEGÓNIÁK

ÉGNEK A BEGÓNIÁK

Alázatos múzsaszerep és elfojtott ambíciók: az előadás a házasság előtti és alatti levelekből, naplóbejegyzésekből és versekből válogat, hogy megmutassa azt a nőt, aki sosem teljesedhetett be a kor költőzsenije mellett— elfelejtett akkord maradt egy disszonáns, fekete zongorára hangszerelve.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 10. szerda, 19:00

Égnek a begóniák
Boncza Berta naplójából, visszaemlékezéseiből és verseiből szerkesztette: Tóth Réka Ágnes

Előadja: Sztarenki Dóra

Zenész: Márkos Albert
Jelmez: Szlávik Judit
Rendező: Tóth Réka Ágnes

Csinszka egy svájci lányintézetben ül és leveleket ír – Ady Endrének. Verseket küld neki bírálatért, tétova, a válaszban nem bízik, de „nemes idegjátékának rakétái” lenyűgözik a költőt. Ír, rajzol, fotózik. Nyughatatlan és lázasan fiatal. „Lánc, lánc, eszterlánc, eszterlánci cérna / Bús fiúknak víg körében kergetőzöm én ma.” Személyesen három évvel később találkoznak csak Csucsán. Csinszka menekülni akar a polgári élet elvárásaitól és lírai ábrándjait Ady alakjába sűríti. Az elképzelt idillt azonban átrajzolják a hétköznapok—szó sincs egyenrangúságról. Alázatos múzsaszerep és elfojtott ambíciók: az előadás a házasság előtti és alatti levelekből, naplóbejegyzésekből és versekből válogat, hogy megmutassa azt a nőt, aki sosem teljesedhetett be a kor költőzsenije mellett— elfelejtett akkord maradt egy disszonáns, fekete zongorára hangszerelve.

Az előadás az Óbudai Társaskör felkérésére született, bemutatója 2019. február 15-én volt.
 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!